Foto: PantherMedia/Scanpix
Bagātīga un bezgala trekna jūras velšu torte ar trīs veida krēmiem - tieši tāda, kāda piestāv nopietnām jubilejas reizēm. Kūpināts lasis, garneles, ikri - te visa ir tik daudz un viss ir tik garšīgs!
50Minūtes
29Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

IKRU KRĒMS:200 gskābs krējums150 gkrēmsiers50 gikri1 TKsinepes malti melnie pipari BURKĀNU KRĒMS:200 gskābs krējums150 gkrēmsiers3 gab.burkāni koriandrs citronpipari citronu sula LAŠA KRĒMS:200 gskābs krējums150 gkrēmsiers400 gkūpināts lasis dilles1 TKsinepes citronpipari DEKORĒŠANAI:100 ggarneles majonēze vai krēms150 gkrēmsiers100 gsarkanie ikri100 gkūpināts lasis zaļumi krējums avenes

Sagatavošana

1

Tortes izgatavošanai var izmantot gan rupjmaizi, gan baltmaizi, atkarībā no tā, kas pašam labāk garšo (garoziņas nogriež nost).

2

Gatavo ikru krēmu. Sajauc visas sastāvdaļas.

3

Gatavo burkānu krēmu. Sajauc visas sastāvdaļas.

4

Gatavo laša krēmu. Laša fileju sasmalcina, sajauc ar pārējām sastāvdaļām, liek ledusskapī uz 20 minūtēm.

5

Maizes kārtu mitrināšanai sagatavo ar ūdeni atšķaidītu citronu sulu.

6

Torti kārto formā. Klāj pirmo maizes kārtu, to mitrina, tad pirmo krēmu un tā turpina, kamēr beidzas produkti. Pēdējai jābūt maizes kārtai.

7

Torti nav vēlams veidot pārāk augstu. Gatavo torti liek ledusskapī uz 2-3 stundām ar nelielu slogu (maizes dēlītis, šķīvis), pirms pasniegšanas dekorē ar dažnedažādiem labumiem un katru gabaliņu rotā ar odziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!