Foto: DELFI
Vienkārši un ātri pagatavojums našķis – saldā kukurūza īrisā. Garšos mazākajiem ģimenes kārumniekiem, kā arī noderēs bērnudārzu un skolu tirdziņiem.
30Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 iepakojums saldās kukurūzas nūjiņas300 gīriss50 gsviests

Sagatavošana

1

Pannā izkausē sviestu, saber īrisu konfektes un karsē, kamēr īrisi izkūst. Īrisu un sviesta masu visu laiku maisa, lai tā nepiedegtu.

2

Pēc tam īrisa masā saber saldās kukurūzas nūjiņas un uzmanīgi samaisa. Visu masu pārliek citā traukā, ko pirms tam arī iesmērē ar sviestu, lai nepievilktu klāt saldo kukurūzas masu.

3

Iegūto našķi ar ēdamkaroti veikli saliek kēksiņu papīra formiņās, ja gribas pasniegt kā atsevišķu porciju gardumu. Bet var atstāt arī ietaukotajā formā, līdz sacietē. Pēc tam sagriež sīkākos gabaliņus un ēd.

4

Īrisa un saldās kukurūzas gardumus var dekorēt ar sarīvētu šokolādi, cukura lodītēm vai nelielām dražejām.

Iesūtīja: Evita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!