Rabarberi

Rabarbers ir daudzgadīgs dārzenis, kas var zaļot 10 līdz 15 gadus. Tā audzēšana neprasa īpašas prasmes un apstākļus un katru gadu var rēķināties ar bagātīgu rabarberu ražu, jo rabarbers izaug līdz pat 5 cm vienas dienas laikā, sezonas laikā saražojot līdz pat 40 kg rabarberu no viena krūma! Gardēži īpaši novērtē šo vienkāršo un paskābo augu, jo kulinārās izmantošanas veidi rabarberam ir bezgalīgi. Ne tikai desertos un konditorejas izstrādājumos, bet arī gaļas marinādēs un mērcēs, dzērienos un ievārījumos.

Lai mazinātu rabarberiem tik raksturīgo skābumu, cukuru var aizstāt ar garšvielām – apelsīna mizu, ingveru un kanēli. Daudzi pavāri šim nolūkam vāra rabarberus apelsīnu vai ananāsu sulā. Tāpat rabarbers ir pateicīgs augs sauso baltvīnu gatavošanai.

Dienas recepte
Tasty iesaka