Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardi un gaisīgi cepumiņi ar žāvētajiem ķiršiem. Angļu iecienītos scones cepumus tradicionāli ēd, pārgriežot uz pusēm un apziežot ar sviestu.

40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
125 mlpiens1 ola250 gmilti3 TKcepamais pulveris60 gsviests60 gpūdercukurs100 gžāvēti ķirši 5-6 cm liela apaļa cepumu formiņa

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.

2

Traukā sakuļ olu ar pienu, 1-2 ēdamkarotes no iegūtā šķidruma atliek nelielā bļodiņā vēlākam – sakultā ola būs nepieciešama glazēšanai.

3

Bļodā ber miltus un cepamo pulveri. Miltu masā iemīca sviestu, pēc tam pievieno gabaliņos sagrieztus žāvētos ķiršus. Mīklu vēlreiz kārtīgi apmaisa, lai pārliecinātos, ka visas sastāvdaļas sajaukušās.

4

Uz virsmas, kas izkaisīta miltiem, izrullē mīklu līdz divu centimetru biezumam. Ar cepumu formiņu izgriež cepumus. Atgriezumus salipina kopā, izrullē mīklu vēlreiz un izgriež vēl cepumus, lai visa mīkla tiktu izmantota.

5

Cepumus izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Kad tas izdarīts, apsmērē ar atlikto sakulto olu. Pannu liek cepeškrāsnī, un cep cepumus 15-18 minūtes, līdz tie skaisti pacēlušies un zeltaini.

6

Gatavos cepumus izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

Ēd siltus vai pilnībā atdzesētus, virsū ziežot sviestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!