Foto: DELFI
Karijs ir tas ēdiens, ko labprāt noprovēju restorānos, jo mājās to gatavot līdz šim šķita sarežģīti. Taču akcijas cenu plauktā ieraugot garšvielu maisījumu karija pagatavošanai, nolēmu pēc garšas atmiņas pagatavot ēdienu, kas mani savaldzinājis kādā restorānā. Jāsaka, ka arī mājās gatavotā versija izdevās lieliska!
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
2 burkāni1 sīpols2 paprikas1 neliels kabacis1 ķiploka daiva eļļa cepšanai1 kokosriekstu piena bundža karija garšvielu maisījums pēc garšassāls rīsi pasniegšanai

Sagatavošana

1

Nomizo burkānus un sagriež 2-3 mm biezās ripiņās. Sagriež papriku, sīpolu, kabaci. Notīra ķiploka daivu, sagriež šķēlēs, apber ar sāli un tad ar nazi smalki sakapā. Sāls palīdzēs ķiplokam nomākt spēcīgo aromātu, turklāt pie viena neļaus koka dēlītim uzsūkt smaržu.

2

Dziļā pannā uzkarsē eļļu. Apcep burkānus, lai tie kļūst viegli apbrūnējuši. Kā nākamās sastāvdaļas pievieno sīpolu gabaliņus un papriku. Kad dārzeņi nedaudz apcepušies, pievieno kabačus un sasmalcināto ķiploku. Pārber daļu garšvielas un kādu brīdi pacep, līdz jūti patīkamu smaržu buķeti.

3

Pievieno kokosriekstu pienu (visu bundžas saturu), pieber vēl garšvielas, apmaisa un ļauj karsēties uz mērenas liesmas. Pēc brīža pagaršo – ja šķiet, ka garšvielas vajag vēl, droši pievieno. Es bez maisījuma piebēru šķipsnu sāli, pielēju nedaudz cidoniju sīrupu saldumam un aptuveni ēdamkaroti citronu sulu.

4

Mērce pēc aptuveni 10 minūšu karsēšanas kļūs tumīgāka, bet ja gribas to vēl biezāku, nelielā krūzītē atšķaida tējkaroti kartupeļu vai kukurūzas cieti ar pienu un pielej pannas saturam, viegli apmaisot.

5

Novāra rīsus, kā to norādījis ražotājs uz iepakojuma.

6

Lēzenā bļodā pasniedz dārzeņu kariju, rīsus iepilda nelielā krūzītē, ar dakšiņu viegli iespiež un tad apgāž virs dārzeņiem. Voila!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!