Foto: Shutterstock
Vienkāršs un gards kartupeļu biezputras sacepums pusdienām vai vakariņām. Bez parastajiem kartupeļiem neaizmirsti pievienot arī saldo kartupeli – tas piešķirs sacepumam patīkamu garšu, bet Čedaras siers patīkami kusīs mutē.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
1.5 kgkartupeļi1 saldais kartupelis6 ķiploka daiviņas220 gskābs krējums (10-15%)1 TKsakapāts timiāns pēc garšassāls šķipsnapipari220 gČedaras siers (sarīvēts)1 ĒKrīvmaize

Sagatavošana

1

Kartupeļus (parastos un saldos) nomizo un sagriež kubiņos. Ķiploku daiviņas nomizo un viegli saspiež. Visu liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra. Kad ūdens sācis burbuļot, samazina liesmu uz vidēju un, dārzeņus vāra 10-15 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Gatavos kartupeļus pēc tam nokāš.

2

Turpat katliņā vai kādā lielā bļodā kartupeļus un ķiplokus samīca līdz biezputras konsistencei. Iemaisa tajā krējumu, pievieno timiānu, sāli un piparus, kā arī pusi no Čedaras siera. Pēc tam kartupeļu biezputru pārliek ietaukotā cepamajā traukā. Virspusi pārkaisa ar atlikušo sieru un rīvmaizi, lai iegūtu kraukšķīgu garoziņu.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

4

Kartupeļu biezputras trauku liek krāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz virsiņa kļuvusi zeltaina.

Pasniedz kopā ar gaļu, salātiem vai siltu mērci, piemēram, tomātu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!