Foto: Shutterstock
Čihirtma – tā Gruzijas austrumos dēvē maigu un krēmīgu vistas zupu, kas papildināta ar zaļumiem, sviestu, citronu sulu un sakultām olām. Šķipsniņa kanēļa šai zupai piešķir ļoti patīkamu un sildošu aromātu, tādēļ čikirtma būs īpaši piemērota ziemīgai, bet vieglai maltītei.
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 vistu filejas2 lūdens2 ĒKsviests2 sīpoli1 ĒKmilti1 TKjūras sāls1 TKmalts koriandrs1 šķipsnakanēlis1 citrona sula2 sakultas olas pēc garšasmalti melnie pipari kapāti zaļumi

Sagatavošana

1

Vistu filejas liek katliņā, pārlej ar ūdeni un, kad tas sāk virmot, samazina liesmu līdz minimumam, uzliek katlam vāku un vāra aptuveni 20 minūtes.

2

Buljonu izkāš caur sietiņu, noliek malā. Gaļu nedaudz atdzesē, ar pirkstiem saplucina mazākos gabaliņos.

3

Tad nomizo un sakapā sīpolu. Katlā izkausē sviestu, liek cepties sīpolu, līdz gabaliņi kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno miltus, sāli, koriandra pulveri, kanēli un samaisa. Pamazām pievieno katla saturam buljonu (vienu glāzi buljona atstāj) un iemaisa, lai neveidotos kunkuļi.

4

Atsevišķā bļodiņā sakuļ olas, pievieno tām no viena citrona izspiestu sulu, un, aktīvi maisot, iekuļ atlikušo glāzi siltā buljona. Kad masa ir viendabīga, to pievieno zupas katla saturam un kārtīgi iemaisa.

5

Padoms: ja vēlies, lai zupa ir īpaši krēmīga, divu olu vietā izmanto četrus olu dzeltenumus.

6

Liek zupā gaļas gabaliņus un karsē aptuveni 5 minūtes. Kad liesma nogriezta, pievieno katla saturam svaigi maltus piparus, sakapātus zaļumus (kinzu, baziliku, pētersīļus, piparmētras, dilles – dažādās kombinācijās) un iemaisa.

7

Padoms: ja vēlies, pēc tam, kad katls noņemts no uguns, vari zupai pievienot 3-5 caur spiedi izspiesta ķiploka daiviņas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!