Foto: Shutterstock
Sildoša un ārkārtīgi vienkārša maltīte pusdienām vai vakariņām – silti griķi ar kukurūzu un zaļajiem zirnīšiem. Maltīti pasniedz bļodiņās un garnē ar melnajām olīvām un lociņiem.
25Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 mlgriķi500 mlūdens pēc garšassāls konservēta kukurūza zaļie zirnīši1 ĒKeļļa saujamelnās olīvas zaļumi, piemēram, lociņi un dilles

Sagatavošana

1

Novāra griķus – katliņā ieber griķus, pārlej ar ūdeni, pievieno šķipsnu sāls un ļauj ūdenim sākt vārīties.

2

Kad ūdens burbuļo, liesmu samazina un vāra griķus aptuveni 10 minūtes.

3

Pēc tam plīti izslēdz, katlam uzliek vāku, apsedz ar virtuves dvieli un ļauj griķiem uzbriest.

4

Tikmēr pannā uzsilda eļļu. Pieber kukurūzu un zaļos zirnīšus un uz lēnas uguns uzsilda, nedaudz apmaisot, lai kukurūza un zirņi būtu silti.

5

Kad griķi uzbrieduši, iemaisa tajos kukurūzu un zirnīšus. Pasniedz bļodiņās, pa virsu uzkaisot ripiņās sagrieztas olīvas un sasmalcinātus lociņus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!