10Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 sīpols75 mlolīveļļa60 grupji malta kafija30 mlābolu etiķis15 mlkļavu sīrups pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari
Sagatavošana
1
Pārgriež sīpolu uz pusēm un pēc tam sagriež plānās pusripās. Aromatizē eļļu: nelielā katliņā uz lēnas uguns maigi karsē eļļu ar sīpoliem un kafiju, apmēram 5 minūtes. Eļļu izlej caur sietu, lai atbrīvotos no biezumiem, atdzesē.
2
Mērces traukā samaisa aromatizēto eļļu ar ābolu etiķi un kļavu sīrupu, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus melnos piparus. Mērci pārlej zaļajiem salātiem vai zaļo pupiņu pākšu salātiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit