Lai cik tas neizklausītos dīvaini - kafijas mērce salātiem - tomēr mērce neticami labi saderas ar zaļajiem salātiem, kā arī ar zaļo pupiņu pākšu salātiem. Var izmantot malto kafiju, bet daudz vienkāršāk būs eļļu vēlāk izfiltrēt, ja tiks izmantotas piestā saberztas kafijas pupiņas.
10Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 sīpols75 mlolīveļļa60 grupji malta kafija30 mlābolu etiķis15 mlkļavu sīrups pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Pārgriež sīpolu uz pusēm un pēc tam sagriež plānās pusripās. Aromatizē eļļu: nelielā katliņā uz lēnas uguns maigi karsē eļļu ar sīpoliem un kafiju, apmēram 5 minūtes. Eļļu izlej caur sietu, lai atbrīvotos no biezumiem, atdzesē.

2

Mērces traukā samaisa aromatizēto eļļu ar ābolu etiķi un kļavu sīrupu, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus melnos piparus. Mērci pārlej zaļajiem salātiem vai zaļo pupiņu pākšu salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!