Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gardi un saldi cepumiņi ar pekanriekstiem. Cepumi būs patīkami kraukšķīgi, kā arī kusīs mutē, pateicoties smilšu mīklai un pūdercukuram.
60Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gsviests (ist. temp.)125 gpūdercukurs250 gmilti125 gkukurūzas milti100 gpekanrieksti (sasmalcināti)

Sagatavošana

1

Lielā bļodā sakuļ sviestu un pūdercukuru, līdz masa ir gaisīga. Sviestā pēc tam iecilā miltus un kukurūzas miltus, kā arī pekanriekstus. Ja mīkla ir ļoti mīksta, to atdzesē ledusskapī.

2

Cepumu mīklu izrullē uz virsmas (5-7 milimetrus biezu), kas apkaisīta ar miltiem. Pēc tam ar nazi sagriež kārotās cepuma formas – pirkstiņa garuma cepumus, kvadrātiņus vai rombiņus.

3

Izgrieztos cepumus izkārto uz cepamajām pannām, kas izklātas ar cepamo papīru. Pēc tam cepumu mīklu sadursta ar dakšiņu. Tad uzsijā cepumiem virsū pūdercukuru un noliek cepumus atdzist 20-30 minūtes.

4

Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni. Liek cepumus cepties uz 15 minūtēm, līdz tie kļuvuši bāli zeltaini. Gatavos cepumus izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!