Īsts brīvdienu ēdiens, kad gribas sevi nedaudz palutināt ­ aromāts no ķiplokos ceptajām garnelēm, svaigums no ķirštomātiņiem un spinātiem. Recepti piedāvā Linda Tellgrena, kulinārā bloga Lindasvirtuve.lv.

25Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
160 gpilngraudu spageti, piemēram, Dobeles Dzirnavnieka pēc garšassāls1 ĒKeļļa cepšanai30 gsviests300 gsvaigas vai atlaidinātas garneles, tīrītas, bez galvām, bet ar astītēm2 ķiploku daiviņas, notīrītas un sagrieztas plānās šķēlītēs1 ĒKkrēmsiers1 saujamazo spinātu lapiņas100 gķirštomāti, pārgriezti uz pusēm

Sagatavošana

1

Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ieber spageti ūdenī un vāra 7 minūtes al dente vai 9 minūtes līdz pilnas gatavības pastai.

2

Caurdurī nokāš lieko ūdeni. Spageti liek bļodā un iemaisa krēmsieru, kamēr tas izkusis. Pievieno spinātu lapiņas, samaisa.

3

Kamēr spageti vārās, uz pannas uzkarsē eļļu un sviestu. Tajā apcep ķiploku šķēlītes (aptuveni 2 minūtes uz mazas liesmas). Liek garneles un cep, kamēr tās gatavas.

4

Noņem no pannas un noliek malā. Spageti kārto šķīvjos, virsū liekot ķirštomātiņus un garneles ar ķiplokiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!