30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
1 lūdens5 gab.āboli1 saujadzērvenes200 gcukurs30 gkartupeļu milti citrona vai apelsīna miziņa1 saujakaltētas cidonijas kanēlis
Sagatavošana
1
Ābolus nomizo, izņem sēklotni, sagriež šķēlītēs.
2
Dzērvenēm izspiež sulu.
3
Ābolu mizām un dzērveņu miziņām pārlej karstu ūdeni un vāra 5 minūtes, tad nolej sietā.
4
Novārījuma ūdenim pievieno cukuru, garšvielas, ābolus un vāra, līdz āboli mīksti.
5
Tad pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu cieti un uzvāra līdz ķīselis uzmet burbuli, pielej izspiesto dzērveņu sulu un izmaisa.
6
Ķīseli izlej pa traukiem, pārkaisa cukuru, lai neveidojas plēvīte pa virsu un atdzesē.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit