Foto: Shutterstock
Viegls dārzeņu sautējums ar bagātīgu garšu buķeti.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.paprika2 nelieli baklažāni3 gab.cukini2 gab.tomāti1 sīpols1 ķiploka daiviņa5 ĒKtomātu pasta4 ĒKūdens pēc garšaszaļumi, sāls, pipari, cukurs

Sagatavošana

1

Veselas paprikas pākstis apcep cepeškrāsnī, pēc tam noņem miziņu, izgrebj sēklas un sagriež piparus salmiņos.

2

Paprikas gabaliņus liek sautējamā katlā, pārkaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem un piespiež ķiploka daiviņu.

3

Baklažānus sagriež nelielos kubiņos, pārkaisa ar sāli un ļauj pusstundu nostāvēties, pēc tam strauji apcep. Apceptos baklažānus ber pāri paprikai un zaļumiem.

4

Cukini sagriež nelielos gabaliņos, viegli apcep, pievieno sagrieztu sīpolu un visu vēlreiz apcep, līdz izveidojusies brūna garoziņa. Visu ber katlā pie paprikas un baklažāniem.

5

Tomātus sagriež nelielās daiviņās un izkarsē pannā, pēc garšas pievienojot cukuru.

6

Tomātu pastu atšķaida ar ūdeni un pārlej dārzeņiem, visu uzkarsē un pēc tam uz lēnas uguns sautē apmēram 15 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!