Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Eksotisko augļu vasaras našķis – trīs sorbetu veidi, kas pagatavoti no mango, papaijas un marakujas. To pagatavošana būtiski neatšķiras no tā, kā tiek gatavoti upeņu, aveņu, zemeņu un citi sorbeti no mūsu pašu ogām un augļiem. Pasniegti kopā ar piparmētru lapiņām deserta šķīvī tie būs lielisks garšas piedzīvojums. Un kas to lai zina, varbūt spirdzinošais augļu deserts iemantos īpašu vietu ēdienkartē.
120Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
MANGO SORBETAM:2 gab.mango125 gpūdercukurs1 citrona sula PAPAIJAS SORBETAM:3 gab.papaijas4 ĒKlaima sula MARAKUJAS SORBETAM:12 gab.marakujas jeb pasifloras augļi150 mlpūdercukurs ĒKcitronu sula

Sagatavošana

1

Gatavo mango sorbetu: mango pirms gatavošanas nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un sablendē vienmērīgā biezenī.

2

Sorbetu saldē vai nu saldējuma mašīnā, vai plastmasas trauciņā. Ja saldējumu saldē saldētavā, tad ik pa pāris stundām to izņem laukā un kārtīgi apmaisa ar karoti, lai neveidotos ledus kristāliņi. Vienmērīgam sorbetam to nepieciešams izdarīt trīs reizes.

3

Gatavo papaijas sorbetu: augļus pirms gatavošanas iztīra no sēkliņām, bet mīkstumu izgrebj ar karoti. Sorbetu gatavo tieši tāpat, kā mango sorbetu.

4

Gatavo marakujas sorbetu: augļu sēkliņas un mīkstumu izgrebj ar karoti un liek bļodiņā.

5

Pūdercukuru uzsilda katliņā ar ūdeni (150 ml), un kad tas izšķīdis, vāra aptuveni astoņas minūtes, lai veidotos sīrups.

6

Cukura sīrupu pārlej pār marakujas augļu mīkstumiem un pievieno citronu sulu. Sastāvdaļas samaisa un liek saldēties tāpat, kā iepriekšējos divus sorbetus.

Aukstos sorbetus servē šķīvī ar piparmētru lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!