Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Viens no austrumu gardumiem, kuru vērts nobaudīt – uzkodu plācenīši, kas pagatavoti no turku zirņiem, pupiņām un garšvielām. Labs veids, kā aizstāt gaļu, nezaudējot sāta sajūtu. Garšos kā veģetāriešiem, tā visiem citiem gardēžiem.
60Minūtes
20Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
FALAFELĒM:400 gturku zirņi300 gpupiņas2 gab.ķiploku daiviņas3 TKHarissa pasta1 TKkumins1 TKkoriandrs1 TKsāls4 gab.sīpoli6 ĒKsakapāts koriandrs un pētersīļi2 ĒKmilti1 TKcepamais pulveris4 ĒKsezama sēkliņas eļļa cepšanai PASNIEGŠANAI:6 gab.pilngraudu tortiljas, pitas vai apgrauzdēta maize lapu salāti sarkanās paprikas humuss sīpoli apcepta paprika (pēc izvēles)

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo falafeles: nokāstus turku zirņus un nokāstas konservētās pupiņas liek blenderī un sasmalcina.

2

Masai pievieno saspiestas ķiploku daiviņas, Harissa pastu, garšvielas un sasmalcinātus sīpolus. Visu blendē, līdz sastāvdaļas labi samaisījušās.

3

Pēc tam iemaisa svaigos pētersīļus un koriandru, miltus un plācenīšu masu ledusskapī atdzesē aptuveni 30 minūtes.

4

Kad tas izdarīts, masu sadala 12 vienādos plācenīšos, kas izrullēti 5-6 centimetru diametrā. Pēc tam tos vēlreiz nedaudz atdzesē un apkaisa ar sezama sēkliņām, viegli tās iespiežot, lai pieķeras.

5

Pannā uzkarsē pavisam nedaudz eļļu un cep falafeles trīs minūtes no katras plācenīša puses, līdz tie ir kraukšķīgi un zeltaini. Uz pannas vienlaikus cep aptuveni pusi no visiem plācenīšiem, lai tos viegli varētu apgriezt.

6

Gatavos plācenīšus nosusina uz virtuves dvieļa. Tortiljas uzsilda uz pannas vai mikroviļņu krāsnī (ja izmanto pasniegšanai).

7

Falafeles liek tortiljās vai uz grauzdiņiem, pa divām uz vienas maizītes, pievieno salātlapas un humusu, kā arī šķēlītes sagrieztu sīpolu un apceptu papriku.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!