Foto: Shutterstock
Izmēģini šī leģendārā itāliešu virtuves ēdiena veģetāro versiju, lai pārliecinātos, ka arī bez maltās gaļas var pagatavot fantastiski gardu lazanju.
80Minūtes
21Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
2 gab.baklažāni125 golīveļļa2 gab.sīpoli3 gab.ķiploka daiviņas1 gab.burkāns1 gab.seleriju sakne1 gab.sarkana parika1 gab.lielā bundža konservētu tomātu2 ĒKtomātu pasta125 mlsarkanvīns1 ĒKbalzamiko etiķis1 ĒKbrūnais cukurs svaigs baziliks250 glazanjas plāksnes450 gsiers BEŠAMEL MĒRCEI:60 gsviests3 ĒKmilti500 mlpiens sāls malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Sagriež baklažānu gareniskā virzienā šķēlēs, apkaisa ar sāli, atstāj uz laiku. Noskalo, apsmērē ar olīveļļu, apcep un atliek malā uz papīra salvetēm.

2

Atlikušo eļļu sakarsē, pievieno smalki sagrieztus sīpolus. Cepina līdz top zeltaini, pievieno saspiestus ķiplokus, rupji sarīvētas selerijas un burkānu. Cep minūtes 3. Pievieno sagrieztu papriku, turpina vēl 3 minūtes.

3

Liek klāt tomātus, tomātu pastu, vīnu, etiķi un cukuru. Uzvāra, nogriež mazu uguntiņu un sautē stundu. Pievieno baziliku un iemaisa.

4

Pagatavo bešamela mērci. Izkausē pannā sviestu, pieliek miltus, viegli sabrūnina, lēnām pievieno pienu, maisa, lai nav kunkuļu.

5

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

6

Ietaukotā formā ielej nedaudz sarkano mērci, liek virsū lazanjas plāksnes. Būvē uz augšu no dažādām kārtām: sarkano mērci, spinātiem, baklažāniem un bešamela mērci, rīvētu sieru u.tt. Turpina likt, līdz forma pilna, nobeidzot ar bešamela mērces kārtu. Pārkaisa ar sieru un cep ~45 min.

7

Pirms sagriešanas atļauj nostāvēties 10-15 min.

Iesūtīja: Vina

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!