Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kuskusa un pupiņu burgeris ar pildītiem halapenjo pipariem būs īsts pārbaudījums garšas kārpiņām. Nenoliedzami, baudāms un atkārtojams vēl. Izmēģini!
30Minūtes
24Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gvārītas vai konservētas sviesta pupiņas1 taseuzbriedināts kuskuss2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas2 ĒKsakapāti pētersīļi2 ĒKmilti1 šķipsnacepamais pulveris3 ĒKolīveļļa pēc garšasjūras sāls un melnie pipari MARINĒTAJIEM SĪPOLIEM:1 plānās šķēlītēs sagriezts sarkanais sīpols sula no 1 citrona1 TKcukurs PILDĪTAJIEM PIPARIEM:10 marinēti asie pipari100 gkrēmsiers0.5 taserikotas biezpiens1 sakulta ola100 gmilti1 taserīvmaize eļļa fritēšanai PASNIEGŠANAI:6 salātlapas1 tasetzatziki jeb gurķu mērce rudzu burgermaizītes, pārgrieztas uz pusēm un apgrauzdētas

Sagatavošana

1

Sviesta pupiņas sablendē viendabīgā masā. Piemaisa kuskusu, ķiplokus, pētersīļus, miltus, olīveļļu un cepamo pulveri. Visu kārtīgi samīca un sadala masu 4 daļās.

2

Veido burgeru formas plāceņus, liek uz dēlīša, kas noklāts ar cepampapīru, un ievieto saldētavā, ļaujot burgeriem atdzist.

3

Sakarsē pannā nedaudz eļļas un cep no abām pusēm burgeru plāceņus, līdz tie ir zeltaini un pilnībā izkarsuši. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.

4

Gatavo marinētos sīpolus. Sīpolu ripas liek bļodā, pārlej ar citrona sulu un cukuru, visu samaisa un ļauj ievilkties 5 minūtes.

5

Gatavo pildītos piparus. Halapenjo pārgriež gareniski uz pusēm, izņem sēklotni. Bļodā sajauc krēmsieru, rikotu, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pildījumu liek iztīrītajos piparos, apviļā vispirms miltos, tad olā un visbeidzot rīvmaizē, un fritē karstā eļļā, līdz gatavi.

6

Servē: burgeru maizītes pārgriež uz pusēm un apgrauzdē. Uz maizes liek salātlapas un marinētus sīpolus, virsū kārto burgeri, ko pārlej ar gurķu mērci un vēlreiz nosedz ar sīpoliem. Pasniedz kopā ar pildītajiem pipariem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!