Foto: DELFI

Lieldienu pasha daudzās ģimenēs ir neatņemama svētku maltītes sastāvdaļa. Biezpiena kārums tiek papildināts ar žāvētiem augļiem, riekstiem un citiem gardumiem. Arī šajā receptē ar sastāvdaļām iespējams variēt – ja negaršo vīģes, tās var nomainīt ar aprikozēm vai sukādēm. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Rūta Rietuma, kafejnīcas "Austra" šefpavāre.

780Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
200 gsviests (ist. temp.)500 gbiezpiens100 gcukurs šķipsnasāls200 mlsaldais krējums3 olu dzeltenumi vaniļas pāksts citrona sula sarīvēta citrona miziņa1.5 TKsarīvēta apelsīna miziņa mandeles žāvētas vīģes dateles

Sagatavošana

1

Nelielā bļodā saldo krējumu saputo ar šķipsnu sāls. Citā traukā saputo sviestu ar cukuru, pēc tam pakāpeniski pievieno olu dzeltenumus un sakuļ, lai tie būtu kārtīgi iejaukti masā.

2

Pēc tam pievieno biezpienu, vaniļas pāksts sēklas, nedaudz citrona sulas, citrona un apelsīna miziņas un visu kārtīgi samaisa.

3

Masai pievieno putukrējumu un sadrupinātas mandeles, sakapātas vīģes, dateles un/vai citus žāvētus augļus, ogas un riekstus. Sastāvdaļas iecilā biezpiena masā.

4

Ar marli izklāj sietu, iekšā liek biezpiena masu un atstāj ledusskapī vismaz 12 stundas, lai notek liekais šķidrums.

5

Kad pasha nostāvējusies, to izņem no sieta un pasniedz uz liela servējamā šķīvja.

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!