Foto: DELFI
Tā kā makaroni ir viens no ikdienas ēdienkartē bieži izmantotiem produktiem, nolēmu pamēģināt tos pagatavot pati. Galu galā, runā, ka paštaisītie makaroni garšojot vēl labāk, un tagad droši varu teikt - tā patiešām ir! Gluži kā Itālijā!
20Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gmilti1 ĒKmanna1 ĒKūdens2 olas šķipsnasāls ĒKeļļa

Sagatavošana

1

Vispirms bļodā izsījā miltus. Pievieno mannu, sāli un ar dakšiņu sajauc.

2

Nelielā bļodiņā vai krūzītē pa vienai iesit olas un ar dakšu sakuļ. Vispirms miltiem pievieno vienu olu, ar dakšu iekuļ, un tad pievieno otru sakulto olu.

3

Pievieno ūdeni eļļu un ar rokām mīca mīklu, līdz tā saveļas stingrā mīklā. Ja šķiet, ka mīkla nepadodas mīcīšanai un neturas kopā, pievieno vēl vienu karoti ūdens vai eļļas, bet aizrauties nevajadzētu, jo mīklai jābūt blīvai un stingrai. Pēc aptuveni 5 minūšu ilgas mīcīšanas vajadzētu iegūt gatavu mīklu.

4

Gatavo mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz pusstundu vai stundu.

5

Uz galda izbārsta miltus. Mīklu sadala četrās daļās un no katras izveltnē vienmērīgi plānu mīklas laukumu. Centies izrullēt tā, ka mīkla viscaur ir vienādā biezumā. Jo biezāka mīkla, jo biezāki sanāks makaroni.

Foto: Shutterstock
6

Sāk locīt mīklu no garākās malas. Kad salocīta mīkla, vienu "desiņu" ar asu nazi sagriež aptuveni 3-5 mm platas šķēlītēs (skatīt attēlu). Rokas iesmērē ar miltiem, atdala šķēles un izritina tās strēmelēs. Gatavos makaronus liek uz cepamā papīra un ļauj tiem apžūt vismaz 20 minūtes.

7

Uzvāra sālsūdeni un iegremdē tajā nedaudz apkaltušos makaronus. Vāra dažas minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti (vārīšanas ilgumu ietekmē makaronu biezums).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!