Foto: Shutterstock
Vīra receptē zoss cepeti pasniedz ar zoss pildījumu(āboliem), brūkleņu zapti un ceptiem kartupeļiem.
180Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

zoss rupjā sāls kadiķogas skābie āboli žāvētas plūmes krustnagliņas brendijs

Sagatavošana

1

Iepriekšējā vakarā zosi ierīvē ar rupjās sāls un saberztu kadiķa ogu maisījumu.

2

Izņem ārā liekos taukus kurus var noplēst nost.

3

Sagriež antonovkas, pieliek žāvētas plūmes, krustnagliņas, brendiju. Noliek vēsumā, lai savelkas.

4

No rīta zosi piepilda, aiztaisa vēderu ciet ar sērkociņiem, skaliņiem. Diegs sadeg, tāpēc to nelietoju.

5

Uz 1 kg putna ir jārēķina 1 stunda cepšanas.

6

Putniņu pilnībā ietin folijā. Liek krāsnī uz restēm pie 200°C un cep 3/4 no paredzētā laika.

7

Palieciet apakšā pannu, kur taukiem tecēt un uzlieciet izkausēties uz tās liekos taukus, kurus izņēmāt ārā vakarā. Uz tiem vēlāk varēs cept gardus kartupeļus.

8

Pēc noteiktā laika izņem putniņu, noņem foliju un liek krāsnī brūnināties.

Diētisks ēdiens tas nav noteikti, tādēļ slaidās līnijas ieturētājiem vēlams uzturēties ārpus mājas.

Iesūtīja: Kate

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!