Foto: Publicitātes foto
Vistas un kuskusa salātu recepte tapusi "Aikāgaršo" pavārskolas ietvaros, un to kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavojuši Tukuma evaņģēliski luteriskās draudzes "Štābiņa nometnes" dalībnieki.
40Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gvistas fileja250 gkuskuss3 tomāti1 paprika1 puravs2 saujasspināti ceturtdaļa ananasa1 laims1 ĒKolīveļļa pēc garšassāls, pipari GURĶU MĒRCEI:300 gjogurts bez piedevām1 gurķis2 ķiploka daiviņas1 TKmedus0.5 laims pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Uzlej olīveļļu uz pannas un sakarsē to. Vistu sagriež kubiņos, pievieno sāli, piparus un cep, līdz tā gatava.

2

Kuskusu aplej ar vārošu ūdeni un ļauj tam uzbreist (seko instrukcijai uz produkta iepakojuma).

3

Nomazgā puravu, papriku un tomātus, sagriež dārzeņus gabaliņos un pievieno kuskusam. Ananasu sagriež kubiņos, pieliek kuskusam - visu sajauc.

4

Sakapā spinātu lapas, pievieno kuskusa salātiem. Tad papildina salātus ar apceptajiem vistas gabaliņiem un pārlej ar laima sulu.

5

Gatavo gurķu mērci. Sagriež gurķi, sakapā ķiploku un pievieno jogurtam. Pielej laima sulu un medu, pieber garšvielas - visu sajauc.

6

Kuskusa salātus pasniedz ar gurķu mērci. Mērci salātiem pievieno īsi pirms pasniegšanas, lai kuskuss neuzsūktu mitrumu un salāti nesaķeptu.

Šī recepte ir no elektroniskās pavārgrāmatas "Aikāgaršo Online", kurā apkopotas 50 pavisam vienkāršas un gardas brokastu, pusdienu un vakariņu receptes, kuru pagatavošana būs pa spēkam ikvienam skolēnam, jo tieši skolēni ir piedalījušies šīs grāmatas tapšanā - sadarbībā ar "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavāru Normundu Baranovski, kurš 2013. gadā viesojās vairāk nekā 40 skolās visā Latvijā un mācot gatavot ēst teju 800 skolēniem.

Līdz ar 50 gardām receptēm, "Aikāgaršo" pavārgrāmata piedāvā iespēju sekot līdzi nelielām fotoreportāžām, kurās atspoguļots ēst gatavošanas process kopā ar Latvijas skolēniem, tādējādi sniedzot vērtīgu atbalstu tiem, kuri pie maltītes gatavošanas varbūt ķeras pirmo reizi. Tāpat pavārgrāmatā apkopoti padomi sabalansētam uzturam, kā arī Latvijas skolēnu atsauksmes par kopīgajām ēstgatavošanas nodarbībām šefpavāra vadībā. Grāmata paredzēta ne vien kā rosinājums skolēniem biežāk pašu spēkiem gatavot maltīti, tā arī var kalpot kā mācību līdzeklis mājturības stundās skolotājiem. Grāmatu apskatīt iespējams "Aikāgaršo" mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!