Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vokpannā pagatavota maltīte ar nedaudz citādām piedevām, kā ierasts – sātīgumam šoreiz pievienotas liellopa steika strēmelītes. Gatavojot izvēlies tos dārzeņus, kas vislabāk garšo, nebaidoties eksperimentēt. Lieliska maltīte sanāks arī tad, ja pievienos kādu drusku ananasu gabaliņu.
40Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 ĒKaugu eļļa300 gliellopa steiks1 sarkanā paprika (iztīrīta un sagriezta gredzenos)4 mazi sīpoli300 gdažādi dārzeņi "wok" pagatavošanai (paprika, burkāni, kāposti, pupiņas)275 golu nūdeles MĒRCEI:30 gindijas rieksti vai zemesrieksti1 Šalotes sīpols1 zaļais čili pipars (iztīrīts no sēklām un sasmalcināts)1 ķiploka daiviņa1 TKrīvēts ingvers2 TKbrūnais cukurs3 TKzivju mērce3 TKsezama eļļa1 laims (sula un sarīvēta miziņa)30 gsvaigs koriandrs

Sagatavošana

1

Gatavo mērci: Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

2

Uz cepamās pannas izbārsta riekstus un cep aptuveni 10 minūtes. Riekstus atdzesē un raupji sasmalcina.

3

Traukā sajauc visas pārējās mērcei nepieciešamās sastāvdaļas – sasmalcinātu Šalotes sīpolu, čili, saspiestu ķiploka daiviņu, ingveru, brūno cukuru, zivju mērci, sezama eļļu, laima miziņu un sulu.

4

Pēc tam sasmalcina nelielu daļu no visa nepieciešamā koriandra un pievieno mērcei. Atlikušo koriandru pataupa vēlākam. Mērci kārtīgi samaisa.

5

Uzkarsē vokpannu. Liellopa steika gabaliņu apsmērē ar eļļu un cep uz vidējas liesmas aptuveni 2-3 minūtes. Steiku apgriež otrādi un apcep vēl divas minūtes.

6

Steika gabaliņu pēc tam izņem no pannas, ietin folijā un atstāj atpūsties uz 5-10 minūtēm.

7

Pannā ielej vēl nedaudz augu eļļu, un maisot apcep sarkanās paprikas gredzenus. Pievieno sagrieztus sīpollokus un dārzeņus (papriku, pupiņas, burkānu strēmeles, šampinjonus), un veikli maisot, apcep.

8

Pēc tam vokpannā lej mērci, kārtīgi uzkarsē, un pievieno olu nūdeles. Ļauj viscaur apcepties un kļūt mīkstām.

9

Steiku sagriež smalkās strēmelēs. Nūdeles ar dārzeņiem vienlīdzīgi sadala starp četriem karstiem šķīvjiem, pa virsu liekot steika strēmelītes. Visu garnē ar svaigām koriandra lapiņām.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!