Aromātiska un piesātināta, sildoša un neticami garšīga - tāda ir šī zivju zupa zvejnieku gaumē. Izvēlies zivi – raudu, līdaku, mencu vai jebkuru citu, sagatavo sezonas dārzeņus un izbaudi!
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgbaltā zivs1 paliels sīpols150 gpuravi5 ķiploka daiviņas eļļa cepšanai1.5 TKSanta Maria piedevas zivīm ar citronu3 lūdens Santa Maria Teriyaki mērce3 TKSanta Maria akmens sāls dzirnaviņās ZUPAI:1 puravs (baltā daļa)1 paliels sīpols1 paliels burkāns baltās zivs fileja sviests cepšanai100 gkrējums drupināti melnie pipari0.5 TKSanta Maria kardamons vai baltie pipari svaigs koriandrs un pētersīļi

Sagatavošana

1

Vispirms vāra buljonu:

2

Zivi notīra, izņem asakas un sagriež filejas gabalos. Filejas atliek malā, bet zivs zivs atgriezumus liek katlā.

3

Sasmalcina sīpolu un purava zaļo daļu un apcep tos nelielā eļļas daudzumā kopā ar ķiplokiem ar visu mizu un lauru lapām.

4

Pārlej puravu un ķiploku maisījumu zivs atgriezumiem, pievieno ūdeni un sāli. Uzvāra, līdz virums sāk burbuļot, tad samazina liesmu un vāra, līdz puse šķidruma ir iztvaikojusi. Buljonu izkāš caur sieru un pēc garšas pievieno piedevas zivij un terijaki mērci.

5

Gatavo zupu: sagriež puravu un burkānus puscentimetru biezās ripiņās un apcep pannā kopā ar sakapātu sīpolu.

6

Pievieno saknes buljonam un vāra 15 minūtes. Sagriež zivs filejas gabaliņos, liek bļodā un pārlej ar karsto buljonu (neuztraucieties — zivs pagatavosies karstajā šķidrumā!).

7

Saputo krējumu, pievieno kardamonu vai baltos piparus un pasniedz kopā ar zupu un garšaugiem. Apgrauzdē maizi sviestā un bauda kopā ar zupu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!