Foto: Publicitātes attēli
Dzirnavu ielā nesen atvērtais restorāns – garšvieta Riits priecē apmeklētājus ne tikai ar unikālu – mājīgu, etnisku un stilīgu interjeru, bet arī ar kārdinošiem ozolkoka ogļu krāsnī gatavotiem ēdieniem, kurus šefpavārs Andrejs Terentjevs rada no augstākās kvalitātes pašmāju saimniecību produktiem.


Riits par garšvietu nav nodēvēts sagadīšanās pēc – galveno lomu restorānā patiešām spēlē izcila garša, kura panākta, ēdienu pagatavošanā izmantojot tikai augstvērtīgākos produktus no Latvijas lauku sētām un saimniecībām. Šefpavārs Andrejs Terentjevs, kuram piemīt neapšaubāms talants garšu apvienošanā un tīru garšu izcelšanā atzīst, ka tomēr „no cirvja zupu uzvārīt neprot" – lai kaut kas izdotos, izmantotajām izejvielām jabūt izcilām.

Visi pamatēdieni un arī daļa citu ēdienu, piemēram, kārdinošās brokastu omletes, tiek gatavoti īpašā krāsnī, kurā tiek kurinātas dabiskas ozolkoka ogles. Restorānā brīdi pa brīdim gaisā virmo patīkamā dabisko dūmu smarža, kura liek uz mirkli sajusties tā, it kā būtu vasaras vakarā apsēdies pie tikko iekurta ugunskura, lai grilētu gaļu un veldzētos nepiespiestās sarunās. Krāsnī gatavotie pamatēdieni priecēs ikkatra viesa garšas kārpiņas – nobaudīt var gan liellopa gaļas burgeru, gan jēra gaļas romšteiku, gan cūkgaļas ribiņas. Jūras produktu cienītājus priecēs zandarta fileja, bet veģetāriešus – Belugas melno lēcu sautējums ar dārzeņiem.

Ēdienkartē jūtamas latvisku ēdienu vēsmas – nogaršot iespējams gan ķilavu uzkodu ar vārītiem vārītiem kartupeļiem un paipalu olām, gan stores salātus ar sātīgu sinepju mērcīti, gan arī latvisko biezpiena desertu. Taču daudzi no piedāvātajiem ēdieniem ir klasiskas Eiropas virtuves pārstāvji modernā izpildījumā – galvenais princips ir un paliek vietējo sezonas produktu izmantošana.

Īpašas ir arī garšvietas Riits piedāvātās brokastis – ne velti nosaukums, kurš atgādina par saules uzlēkšanu, dabas mošanos un putnu čivināšanu... brokastīs dominē olu ēdieni, kurus nobaudot kļūs skaidrs – brokastis var un reizēm arī vajag ēst visu dienu, katrā ēdienreizē! Šefpavārs piedāvā gan populārās olas Benedikta gaumē, gan vienkāršās un pamatīgās ceptās olas ar bekonu, taču, ja vēlies kaut ko īpašu un citur nepieejamu, pasūti dziļajos māla traukos krāsnī cepto omleti. Tā pieejama dažādās variācijās – ar tītara gaļu, ar sieru un ar dārzeņiem. Tāpat pāris mēnešu laikā gluži vai leģendas statusu iemantojuši Riits piedāvātie biezpiena plācenīši – lieki teikt, ka pēc klientu lūguma pavārs tos pagatavos ne tikai brokastīs, bet arī pusdienās vai vakariņās!

Restorāni nereti nevēlas sadarboties ar nelielām lauksaimniecībām pamatotu bažu dēļ par to, ka tās nespēs nodrošināt pietiekamu produkcijas apjomu un piegādes regularitāti. Savukārt, Riits izlīdzas ar īpašā piedāvājuma starpniecību – lai turpinātu sadarboties ar mazākiem ražotājiem restorāns iepērk arī nelielus produkcijas apjomus, kurus tad pārvērš dienas īpašajā piedāvājumā. Tā teikt – lai visiem labi!

Garšvietā Riits valda īpaša atmosfēra – mierīga, bet enerģiska, mājīga un draudzīga. Interjerā apvienojas elegance ar vienkāršību un etnisku avangardu – šī vide ir gan vizuāls baudījums, gan vieta, kurā ienākot gribas atsiet kaklasaiti un novilkt augstpapēžu kurpes...

Lai uzzinātu vairāk un sajustu garšu, apmeklē www.restoransriits.lv

Rezervāciju iespējams veikt zvanot vai rakstot: e-pasts: info@restoransriits.lv; telefons: +371 25644408

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!