Foto: Shutterstock
''Tasty'' aicināja piedalīties aptaujā par zupu ēšanas paradumiem, lai noskaidrotu kādas zupas silda tavu sirdi. Atbildot uz sešiem vienkāršiem jautājumiem bija iespēja laimēt divas dāvanu kartes trīsdesmit piecu eiro vērtībā uz restorānu Indian Raja. Paldies visiem par piedalīšanos aptaujā. Apsveicam dāvanu kartes laimētājas Silvu ( al***a.silva@gmai.com) un Paulu ( paula.s**ra@gmail.com).

Zupas ir ēdiens, kas spēcina gan aukstā, gan siltā laikā. Zupas vēsture meklējama 20 000 gadu pirms mūsu ēras, tātad varam teikt ka zupas vēsture sākas ar gatavošanas vēsturi. Vārds "zupa", kas skan līdzīgi daudzās valodās, cēlies no franču "soupe". Savukārt franči šo vārdu aizguvuši no latīņu valodas, kurā "suppa" nozīmē virā iemērktu maizi.

Tas ir ēdiens, ko katrs iepazīstam jau bērnībā un arī šobrīd, tāpat kā senos laikos zupas satur daudz cilvēkam svarīgu sastāvdaļu – vitamīnus, minerālvielas un antioksidantus. Tie visi ir nepieciešami mūsu veselībai un palīdz stiprināt organismu.

Zupas var būt gan vieglas un maigas, gan treknas un sātīgas, gan vienkārši un ātri pagatavojamas, gan ilgi un lēni vārāmas. To konsistence var būt viendabīga vai ar gaļas gabaliņiem, dārzeņiem, pastu. Tās var būt gan sildošas aukstā laikā, gan veldzējošas karstā laikā.

Lai noskaidrotu, kādas zupas silda tavu sirdi, aicinām piedalīties aptaujā!

Atbildi uz sešiem vienkāršiem jautājumiem un tev būs iespēja laimēt vienu no divām dāvanu kartēm trīsdesmit piecu eiro vērtībā iecienītā restorānā Indian Raja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!