Piemēram, Teksasas dienvidu daļā uz grila gatavota gaļa ar dūmu aromātu tiek pasniegta ar tortiļām, dārzeņiem, sīpoliem un salsu. Laikos, kad kovboji savus lopus dzina no Meksikas uz Teksasu, viņi arī paņēma sev līdzi gaļas grilēšanas metodi uz atklātas uguns. Piestājot uz ilgāku laiku, viņi izdomāja jaunas metodes, kas lielākoties bija saistītas ar lielāku gaļas gabalu pagatavošanu, izmantojot netiešo grilēšanu. Mūsdienās gatavošana uz grila ir īpaši populāra restorānos. Tādās pilsētiņās kā Lokhārtā, Teilorā, Lūlingā un Eldžinā grila restorāni ir pilsētas sirds un dvēsele. Nedēļas nogalēs teksasieši (un tūristu pūļi) ir gatavi stundām ilgi stāvēt rindās, lai izbaudītu Teksasas stilā grilētu gaļu. Bet tādas lielās pilsētas kā Ostina lepojas pašas ar savu grilēšanas kultūru. L
Gaļas pagatavošanas metodes dažādos Teksasas reģionos atšķiras lielākoties pēc gaļas gabala izvēles, kas ietekmē tā garšu. Teksasas austrumos gaļu marinē un gatavo lēni, līdz tā atdalās no kaula. Teksasas centrālajā daļā gaļā tiek ierīvētas garšvielas, bet tā tiek pagatavota uz netiešas uguns. Teksasas rietumos gaļa tiek grilēta tieši uz oglēm, kas piešķir tai asu un mazliet piedegušu garšu. Savukārt dienvidos gaļa tiek ierīvēta ar BBQ mērci, lai bagātinātu tās garšu un padarītu to sulīgu.
Bagātīgie un dūmotie aromāti, pagatavojot gaļu uz grila Teksasas stilā -tas viss šķiet tik ļoti zināms, taču vienlaikus ir kas pilnīgi jauns. Izmēģiniet dažas receptes!
Tako steiks
- 4 porcijas
- 600 g – 1 kg liellopa sānu daļas steika
- 1 paciņa Santa Maria Tex Mex tako garšvielu maisījuma
- 40 ml eļļas
- 1 iepakojums Santa Maria Tex Mex tortiļu
- 2 paciņas kraukšķīgi apcepta bekona (aptuveni 200 g)
- 1 smalki sagriezts romiešu salātu cers
- 3 sagriezti tomāti
- 1 smalki sagriezts sarkanais sīpols
- 1 bundžiņa gvakamoles dip mērces pārliešanai
- Majonēze pārliešanai pēc vēlēšanās
Sajauc garšvielu maisījumu un uz 20 minūtēm istabas temperatūrā iemarinē liellopa sānu daļas steika gabalu. Liek steiku uz karsta grila un cep aptuveni 3,5 minūtes no katras puses. Izmēra steika iekšējo temperatūru. Tas ir gatavs, kad tā temperatūra ir 58-60°C. Pirms steika sagriešanas šaurās šķēlītēs atstāj to uz alumīnija folijas un ļauj tam kādu brīdi pastāvēt. Uz tortiļas liek salātus, tomātus, steika gabaliņus, sīpolus un gvakamoles mērci. Pārlej ar majonēzi un uzber kraukšķīgos bekona gabaliņus.
Vistas gaļa uz kociņiem ar fahitu
- 4 porcijas
- 500 g kubiciņos sagrieztas vistas filejas
- 1 paciņa Santa Maria Tex Mex fahitas garšvielu maisījuma
- 1 ēd. k. jeb 25 ml eļļas
- 1 ēd. k. ābolu sulas
- 1 iepakojums Santa Maria Tex Mex tortiļu (tortiļu vietā var pasniegt tikai salātus)
- 1 sagriezta sarkanā paprika
- 1 lielos gabalos sagriezts sīpols
- 4–8 kociņi
Sagriež fileju 3x3 cm lielos gabalos. Sajauc ar marinādes sastāvdaļām un iemarinē uz aptuveni 20 minūtēm. Sagriež dārzeņus un kopā ar vistu ne pārāk cieši sasprauž uz kociņiem. Bieži grozot, grilē fahitas kociņus 10 minūtes vai kamēr gatavi — atkarībā no gaļas gabalu izmēra. Vista ir gatava, kad no tās tek dzidra sula. Pasniedz ar tortiļām un halapenjo kāpostu salātiem.
Grilētas cūkas ribiņas
4 porcijas
- 1,5 kg cūkgaļas ribiņu
- 1 paciņa Santa Maria universālā garšvielu maisījuma gaļas marinēšanai
- 200 ml Santa Maria amerikāņu BBQ mērces ar dūmu aromātu