Foto: Shutterstock
Ja mājās gatavots ēdiens tiek vakariņās celts galdā teju vai katru vakaru, virtuve noteikti ir tā vieta, kur kāds no mājokļa iemītniekiem uzturas ilgāk par pāris minūtēm. Lai ēdiena gatavošana noritētu veiklāk un nepieciešamos priekšmetus nevajadzētu meklēt vistālākajos kaktos, vēlamies iepazīstināt tevi ar virtuves iekārtošanas principiem, lai telpu padarītu praktiskāku.

Iespējams, lielai daļai cilvēku, kuriem nepavisam neiet pie sirds uzturēšanās virtuvē, iemesls ir iekārtojums – ja iekārtu un priekšmetu izvietošanā pieļautas kļūdas, par kurām vēlamies tev pastāstīt, gatavošana var būt vēl vairāk apgrūtināta.

Pirmkārt, atcerieties, ka virtuves iekārtošana būtu jāsāk ar to, ka tiek nozīmētas vietas, kurās atradīsies trīs galvenie elementi – ledusskapis, izlietne un plīts – mūžīgi aktuālā trijstūra teorija. "HGTV" raksta, ka lielāku virtuvju īpašnieki izvēlas praktiskāku variantu nomainīt pret acīm tīkamāku, novietojot tos vienu no otra salīdzinoši tālu. Ja vēlies ēst gatavošanu padarīt vieglāku un ietaupīt laiku, šiem elementiem jāatrodas tuvāk vienam pie otra.

Foto: Shutterstock

Otrkārt, paši būsiet laimīgāki, ja virtuves iekārtošanā kā prioritāti izvirzīsiet praktiskumu. Reizēm ļaudis tik ļoti aizraujas ar skapīšu izvēli, ka beigu galā rodas nepatīkami pārpratumi, piemēram, tās nevar vienlaicīgi atvērt ar blakus esošo trauku mašīnu izmēru atšķirību dēļ.

Tāpat noteikti ievēro, uz kuru pusi taisās vaļā ledusskapis – svarīgi, lai tas būtu ne tikai izmēros atbilstošs un telpā iederīgs, bet arī vērtos vaļā uz to pusi, kur noris ēst gatavošana. Šķietams sīkums, taču šīs kļūdas pieļaušana ar laiku var kļūt patiesi apnicīga.

Ja virtuvē ir logs, vēlams pie tā iebūvēt izlietni. Tam ir ļoti vienkāršs un praktisks skaidrojums, jo dienas gaismā netīrumus uz traukiem varēs redzēt vēl labāk!

Foto: Shutterstock

Daudzi izvēlas zināmāko variantu, izvēloties standartizētus virtuves skapīšus un atvilktnes. Patiesībā mūsdienās ir neskaitāmi daudz variantu, kā telpu izmantot daudz praktiskāk, piemēram, garenie varianti garšvielu burciņu izvietošanai vai izvelkamās atvilktnes, kurās pašiem nav dziļumā jāmeklē vajadzīgais katls vai panna.

Mazu virtuvju īpašniekiem varētu šķist, ka viņi ir apdalīti, un nelielā telpā neko praktisku ieviest nevar (jo viss ir pārkrauts), taču tā gluži nav. Ir tikai jāmāk pareizi izmantot telpu!

  • Šajā rakstā atradīsi labākos veidus, kā iekārtot maza izmēra virtuves.

Ja nu tomēr vieta atļauj, tad to jāizmanto praktiski – īpaši labs variants ir salu tipu virsmu iekārtošana, kura paver daudz plašāku ēdiena sagatavošanas telpu, gan arī rod iespēju to pārvērst par ēdamgaldu.

Salas tipa virtuves ar savu plašumu, praktisko izmantojumu un dizaina dažādību izpelnījušās gan dizaineru, gan pavarda saimnieku komplimentus, un ne velti. Ieskaties te, atradīsi dažādus iedvesmojošus piemērus!

Foto: Shutterstock

Nebaidies virtuvē izvietot interjera priekšmetus, protams, apzinoties savas virtuves izmērus, saskaņā ar pārējo iekārtojumu. Pat glezna – klusā daba ar augļiem – būs atbilstošs virtuves interjera priekšmets. Neierobežo sevi kaut kādos rāmjos, bet samēro savas virtuves iespējas ar vēlmēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!