Foto: Privātais arhīvs
Kāds angļu pusaudzis skolas ekskursijas laikā nejauši nofotografējis spoku, kas, pēc visa spriežot, ir "baltā dāma" no XVII gadsimta, kura reiz neveiksmīgi centās no troņa gāzt karalieni Elizabeti I.

15 gadus vecais Kamerons Hamiltons kopā ar klasi bija atvests uz Rafordas abatiju, kur zēns ar iPod Touch fotografēja vēstures liecības, taču liels bija viņa pārsteigums, kad vienā no fotogrāfijām durvju ailē atklājās mistisks balts siluets.

Skolēns vietējiem medijiem pastāstījis, ka vienmēr ir ticējis pārdabiskiem spēkiem, un šī fotogrāfija tikai nostiprinājusi viņa pārliecību.

"Es neko tādu negaidīju un biju ļoti pārsteigts. Es vienmēr esmu ticējis pārdabiskiem spēkiem, un šī fotogrāfija tikai nostiprināja manu pārliecību," zēna vārdus citē resurss "Daily Mail".

Savukārt abatijas gidi it nemaz nav pārsteigti par šādu fotogrāfiju - viņi apgalvo, ka tā ir abatijā bieži vien manītā "Rafordas baltā dāma", kuras gars joprojām dzīvo klosterī.

Vēsturnieki zina stāstīt, ka tā ir Arbela Sjuarte (Arbela Stuart), kura bija karaļa Henrija VII mazmazmazmeita un Skotijas karalienes Mērijas brāļameita. Arbela tika ieslodzīta Londonas Tauerā, kur 1615. gadā mira bada nāvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!