Šveice ir vieta, kur baudīt visu to labāko, ko dzīve var sniegt – majestātiskus kalnus, mierpilnas oāzes, pasaules smalkākos pulksteņus, romantiskus ciematus, slēpošanas kūrortus un bezgala gardu šokolādi. "Delfi Ceļojumi" piedāvā 8 iemeslus, lai dotos uz bezgala skaisto Šveici.


Alpi un Materhorns

Materhorna siluetu jau esat redzējuši uz gardās Toblerone šokolādes iepakojumiem, tomēr pavisam noteikti ir vērts to skatīt arī savām acīm. 4478 metrus augstā virsotne ir viens no Šveices simboliem un arī starp bīstamākajām Alpu kalnu virsotnēm. Šveices kalni ir satriecoši jebkurā gada laikā un tūristiem piedāvā neskaitāmas atpūtas iespējas.


Šveices ražojumi

Foto: stock.xchng

Augstās kvalitātes pulksteņi, armijas naži, šokolāde un siers – ikvienam tūristam pavisam noteikti būs, ar ko pamielot savas acis un garšas kārpiņas!

Ūdenskritumi

Kā jau kalnainā zemē, Šveicē netrūkst iespaidīgu ūdenskritumu, kas turklāt ir vieni no lielākajiem un augstākajiem visā Eiropā. Vieni no slavenākajiem ir Reinas, Giessbach, Engstligen un Trummelbach ūdenskritumi. Jau neskaitāmus gadsimtus tie ir iedvesmojuši arī māksliniekus un dzejniekus.

Ezeri

Latgale nav vienīgā zilo ezeru zeme. Šveicē starp milzīgajām kalnu grēdām ir paslēpušies neskaitāmi ezeri, kas izskatās kā izgriezti no pastkartītēm, tajā skaitā Ženēvas, Lucernas, Lugano, Konstances un Cīrihes ezeri.


Adrenalīns

Foto: F64

Tiem, kas nebaidās no mazliet ekstrēmākām izklaidēm, Šveice būs īstā vieta, kur apgūt vai vēl vairāk iemīlēt izpletņlēkšanu, kāpšanu klintīs un ledājos, raftingu, kā arī paraglaidingu – planēšanu ar izpletni. Pati māte daba šajā zemē ir radījusi perfekto rotaļu laukumu ekstrēmistiem.

Valodas

Foto: Reuters/Scanpix

Nelielajā Šveicē ir veselas 4 oficiālās valodas: franču, vācu, itāļu un retoromāņu valodas, turklāt lielākā daļa valsts iedzīvotāju runā arī angļu valodā. Vai varat iedomāties vēl labāku vietu, kur uzspodrināt savas svešvalodu zināšanas?


Kalnu ciemati

Alpu kalni, svaigais gaiss, zaļās pļavas un šarmantie ciematiņi rada ideālo vidi savas harmonijas atgūšanai. Iekšējā miera meklējumos varat doties uz Wengen, Murren, Grimmelwald, Gstaad, Gandria, Morcote, Sion vai Zermatt ciematiem.


Vilcieni

Pa visu valsti stiepjas vilcienu sliedes vairāk kā 5000 kilometru garumā, tādēļ brauciens ar šo transporta līdzekli būs ārkārtīgi gleznains piedzīvojums. Vienus no skaistākajiem skatiem var baudīt braucienos ar pasaulslaveno Ledāju ekspresi (Glacier Express), kā arī Bernina ekspresi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!