Foto: DELFI Aculiecinieks

"Ar draugu no šī gada 29. marta līdz 3. aprīlim devāmies ceļojumā uz Azoru salām, respektīvi, Portugālei piederošo Sanmigelas salu, kas ir lielākā no Azoru salu grupas. Salas platība ir 745 kvadrātkilometri un tajā dzīvo ap 140 tūkstošiem iedzīvotāju, no kuriem 45 tūkstoši apmetušies salas lielākajā pilsētā Ponta Delgadā, uz kuru tad arī devāmies," raksta Laura Vītola, kas ar savu ceļojuma stāstu piedalās "TūrismaGids" un "Delfi Aculiecinieks" stāstu konkursā.

"Pirms brauciena uzzinājām, ka Ponta Delgadā bijušas lietusgāzes, taču brīdī, kad mēs uzturējāmies uz salas, laikapstākļi bija brīvdienām piemēroti – spīdēja saule, taču gaisa temperatūra nepārsniedza +20 grādus pēc Celsija. Kopumā par laikapstākļiem var teikt, ka tie uz salas ir ļoti mainīgi – brīžiem spīd saule, nākamajā mirklī jau pūš stiprs vējš un smidzina lietus. Jāpiemin, ka šobrīd uz salas ir pavasaris, un ziema tur neeksistē vispār, kā arī laikapstākļus ietekmē Atlantijas okeāns, kurā sala atrodas.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Izbraucot no Ponta Delgadas uz Sanmigelas salas austrumiem, pa ceļam novērojām govis, kas ganījās nelielos baros, taču tās manījām ļoti bieži – lopkopība ir viens no Sanmigelas salas iedzīvotāju galvenajiem nodarbošanās veidiem. Pārsteidza salas mūžzaļie subtropu meži un krūmāji, kā arī spirgtais gaiss, nonākot Sete Cidades augstienē.

Cilvēki uz salas ir ļoti laipni. Pat ja neesi vietējais, ļaudis tev smaidīs un arī sveicināsies atsevišķos gadījumos, īpaši – vecie cilvēki. Ielas Ponta Delgadā ir ļoti šauras, ietves gājējiem – vēl šaurākas, taču autovadītāji ir uzmanīgi un satiksme nav pārāk dinamiska. Apmeklējām arī katoļu dievkalpojumu vienā no pilsētas baznīcām, kuras uz salas izskatās visas vienādi.

Par ēdienu runājot, bijām sajūsmā par Ponta Delgadas augļiem un gaļu, ko pārdeva veikalos. Apmeklējām arī grila restorānu, kur bija iespēja nobaudīt dažādus gaļas ēdienus ar piedevām. Protams, salas iedzīvotāji ir lieli zivju piekritēji. Ieejot veikalā, intereses pēc iegriezāmies zivju nodaļā, kurā bija specifisks aromāts un zivis, kas pirmajā mirklī pat varētu šķist neēdamas.

Protams, par šo ceļojumu stāstu ir daudz, taču kopumā jāsaka, ka tā bija unikāla pieredze, jo tas bija mans pirmais ceļojums. Esmu iekritusi azartā, un jau plānojam nākamo ceļojumu uz kādu citu skaistu vietu!"

Lūk, neliels ieskats Azoru salu pavasarī!

"Delfi Aculiecinieks" sadarbībā ar "Tūrisma Gidu" izsludina pavasara ceļojumu stāstu konkursu. Interesantāko reportāžu autori pretendē uz mēneša balvu – dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos Latvijas tirdzniecības centros, kā arī uz "Tūrisma Gida" speciālbalvu.

Reportāžu sūtiet, izmantojot raksta apakšā skatāmo pievienošanas pogu šeit, vai arī uz aculiecinieks@delfi.lv, vai uz celojumi@delfi.lv. Reportāžas gaidīsim līdz 20. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!