Foto: Caters News/Scanpix/LETA
Cilvēks, kas savā mūžā ceļojis visvairāk – tā par kungu Babi Biza no Grieķijas vēsta mediji. Un ne velti – jau pirms krietna laika viņš bija apceļojis visas valstis, bet neapstājās un turpināja izzināt dažādas pasaules vietas, tagad iezīmējot 40 gadu ceļošanas pieredzi.

64 gadus vecais Babis ir dzimis un audzis Grieķijā. Viņš uzsāka ceļot studiju laikos, proti, 22 gadu vecumā.

Pirmie ceļojumi jaunietim bija uz viņam tuvākajām un vieglāk sasniedzamajām valstīm – Bulgāriju un Turciju, kas atrodas blakus Grieķijai. Šajos ceļojumos viņš devās vien ar vienu mugursomu un pavisam nedaudz naudas. "Nākamajā gadā es sapratu, ka esmu nokavējis sesijas laiku un nebija nekādas jēgas atgriezties universitātē, tāpēc tā vietā es devos uz Āziju, Afganistānu un Pakistānu," stāsta ceļotājs. Kad naudas rezerves tika izsmeltas, Babis pieteicās darbam uz kuģa, kas bija piestājis Šrilankā. Viļņu šķēlēja galamērķi bija sekojoši – Āfrika un Amerika, paverot ceļotājam jaunas iespējas.

Drīz vien Babis saprata, ka ceļošanas nozarē var izveidot karjeru, kas ļautu viņam apskatīt dažādus pasaules nostūrus, cik vien tīk. Viņš kļuva par ceļojumu organizētāju, plānojot piedzīvojumus nelielām grupām. Pirmais ceļojums uz Kambodžu un Vjetnamu bija tikai sākums – tas viņam ļāva ceļot kopā ar savām grupām, gan arī deva laiku apskatīt kārotās vietas vienam.

Foto: Caters News/Scanpix/LETA

2004. gadā viņš bija apceļojis visas 195 pasaules valsts, bet tas nebūt viņam nebija pietiekami. Viņš ceļo aptuveni 300 dienas gadā, turklāt ir viens no retajiem cilvēkiem, kas pabijis gan Ziemeļpolā, gan Dienvidpolā, vēsta "Cater's News".

"Kad es biju apceļojis visas valsts, es nodomāju – ko lai es daru tagad? Man jāizvēlas – rakstīt grāmatu vai arī turpināt ceļot. Protams, es izvēlējos otro," teic kungs.

Foto: Caters News/Scanpix/LETA

Tiesa, arī šim vaļaspriekam ir sava garoziņa. Babis reti satiek draugus un ģimeni. Jau 39 gadus viņš ir precējies ar Penelopi, kuras dzimtā vieta ir Grieķijas Itakas sala. Arī viņa dažkārt ceļo kopā ar vīru. Amizanti, ka Babi var salīdzināt ar Grieķijas mitoloģijas varoni Odiseju – viņiem abiem bija sievas Penelopes, kuras dzīvoja šajā salā, turklāt allaž gaidīja mājās mīļoto.

Kungs teic, ka viņu ceļojumiem motivē vienkārša ziņkāre un vēlme redzēt tās pasaules vietas, kuras nav viegli sasniegt un atrast. Viņš uzskata, ka cilvēks ir patiešām apskatījis kādu jaunu vietu tikai tad, kad viņš par to kādam var stāstīt veselu stundu.

Šobrīd ceļotājs savus piedzīvojumus saplānojis jau līdz 2020. gadam, bet viņš ir pārliecināts, ka ceļos līdz mūža galam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!