"Keiptauna ir mana mīļākā pilsēta, kur jebkad esmu bijusi. Tur ir ārkārtīgi asprātīgi, ļoti atvērti cilvēki," stāsta baletdejotāja Elza Leimane, kura Dienvidāfrikas galvaspilsētā bijusi jau piecas reizes.

"Tur ir neticami spēcīga baleta tradīcija, kas man bija liels pārsteigums. Attiecīgi pie katras izdevības centos izbaudīt un atklāt, ko piedāvā šī brīnumainā zeme – krāsaina kā varavīksne, ļoti multikulturāla. Tur visu laiku jāatgādina, ka šis ir Āfrikas kontinents, jo tur viss ir ļoti attīstīts, skaists un eiropeisks," stāsta dejotāja.

Pirmā lieta, ko viņa iesaka apskatīt Keiptaunā ir "Table Mountain" jeb "Galda kalns. "Nekas nelīdzinās pieredzei, stāvot tajā kalnā vai arī veroties uz to no apakšas. Noteikti vajag saņemties spēkus un drosmi, lai uzkāptu "Lions Head" kalnā. Un vēl labāk no tā nolaisties ar paraglaidingu līča tuvumā."

Keiptauna esot vieta, kur Elzai griboties nodoties trakām idejām. Viņa tur jau divas reizes izlēkusi ar paraglaidingu. "Sajūtas neaprakstāmas, kā sapnī! Tāds skaistums un klusums. Nedaudz pietuvojies putna realitātei."

Trešā lieta, ko Elza Leimane iesaka nelaist garām, esot Dienvidāfrikas Republikā, ir safari pieredze. "Celies četros no rīta, lai redzētu, ko zvēri dara šajā laikā. Ej gulēt līdz ar tumsu. Tas viss notiek reindžeru pavadībā. Gājām skatīties arī degunradzi, kas bija netālu. Braucām uz četrām dienām, nakšņojām teltīs, lai būtu tuvāk dabai. Bet man šķiet, ka tur var pavadīt mēnešus, ja vien ir laiks."

Visu raidījumu "Hobiju domnīca" skatieties Lattelecom televīzijā 360TV un aplikācijā "Shortcut".

Par Keiptaunas apskates vietām lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!