No 1. līdz 3. decembrim notiks "Triju imperatoru" kaujas rekonstrukcija netālu no Brno Čehijā. Tajā paredzēts vērienīgs kaujas uzvedums, pastāstīja "CzechTourism".

Čehijas pilsētiņā Slavkovā pie Brno (čehu: Slavkov u Brna) 1805. gadā notika slavenā "Triju imperatoru kauja", kas gan labāk zināma kā Austerlicas kauja. Te tikās imperatora Napoleona, Krievijas cara Aleksandra I un Austrijas ķeizara Franča II armijas.

Vēsturiskās kaujas rekonstrukcija un tai sekojošie svētku pasākumi sāksies 1. decembrī un ilgs līdz 3. decembrim.

Kaujā dosies elitāras franču un krievu gvardes to vadoņu Napoleona un Aleksandra pavadībā. Skatītājus gaida karaspēka parādes un ieroču demonstrējumi.

"CzechTourism" prognozē, ka pasākumu apmeklēs ap simts tūkstoši skatītāju. Tāpat piedalīšoties arī kauju rekonstrukciju klubi no Čehijas, Slovākijas, Polijas, Lietuvas, Ungārijas, Krievijas, Francijas, Vācijas.

Šajās dienās Slavkovas pili varēs apmeklēt, ietērpjoties Napoleona ēras kostīmos kopā ar pašu leģendāro karavadoni.

Jāatgādina, ka Austerlicas kaujā 1805. gadā uzvaru guva Napoleona Bonaparta vadītā Francijas armija, cīnoties ar Krievijas un Austrijas apvienoto armiju. Pati kauja ilga aptuveni deviņas stundas. Tajā Krievijas un Austrijas karaspēks cieta milzīgus zaudējumus – vēstures avoti liecina, ka, ja Napoleona armijas rindās te krita ap 1300, bet ievainoti ap 6300 vīri, tad pretējā pusē šis skaits bija 15 tūkstoši, bet 12 tūkstoši tika saņemti gūstā. Pēc kaujas Austrija izstājās no kara, savukārt Francija turpināja uzvaras gājienu pāri Prūsijai līdz pat Krievijai, kur 1812. gadā cieta sakāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!