Foto: DELFI

Aušana, keramika, muzicēšana, kalšana un vēl daudzas citas amatu prasmes laiku laikos ir Latvijas iedzīvotāju "vizītkarte". Liels prieks, ka aizvien apzinīgi un aizrautīgi ļaudis malu malās nav ļāvuši šīm prasmēm nozust nebūtībā un zināšanās dalās ar citiem. "Tūrismagids.lv" piedāvā ideju - divu dienu maršrutu pa Latgali, kurā varēsi uzzināt vairāk ne tikai par dažādiem amatiem, bet pat gūt pamatiemaņas tajos, kā arī iepazīt Latgales lauku sētas un āres.

Maršruts, kas sākas Bērzpils pagastā, Balvu novadā, vedīs līdz pat attālajai Krāslavai. Katrā no septiņām paredzētajām apstāšanās vietām būs iespēja apgūt kādu jaunu amatu, gūt izpratni par darba procesu, kā arī vienkārši apskatīt mazu daļu no skaistās Latgales un iepazīt viesmīlīgos novadniekus.

Maršruts: Bērzpils – Nautrēni – Gaigalava – Makašāni – Rēzekne – Aglona – Krāslava

Bērzpils

Bērzpils ir mazs pagasts, bet ar varenām latviešu tautas vērtībām, kas ne tikai tek glabātas pagasta pūra lādē, bet arī izrādītas interesentiem.Viesojoties pagastā, noteikti jāizmēģina sava roka aušanā, keramikas izstrādājumu veidošanā un pat alus brūvēšanā.
Foto: Privātais arhīvs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!