Foto: Shutterstock
Šie debesskrāpji jeb "Bosco Verticale" ir brīnumainas celtnes Itālijā, kas noteikti vienaldzīgus neatstās īstenus dabas draugus.

Abi torņi ir parastas dzīvojamās ēkas, kuras ir 110 un 76 metrus augstas, bet ārējās fasādes ir gandrīz pilnībā nosegtas ar zaļu dabas kārtu. Uz ēkām, kas diženi slejas Milānā kopš 2014. gada, atrodas 900 koki un 20 tūkstoši augu, skaidro "Huffington post". Zaļie apstādījumi absorbē pilsētas putekļus, CO2 izmešus un troksni.

Foto: Shutterstock

Šīs ēkās kļuvušas par mājvietu arī daudzām dzīvām radībiņām. Kā vēlāk atzinuši ļaudis, viņi bijuši pat šokēti, ka tad, kad ēkas pabeigtas, tik daudz putnu, kas tagad savijuši zaļumos savas ligzdas, šo ēku izvēlējušies par savu mājvietu.

Tiesa, šādas ēkas prasa arī savas rūpes apkopšanā. Kā raksta "The Journal", piemēram, no Vācijas uz Itāliju tika atgādātas 9 tūkstoši mārīšu, lai tās tiktu galā ar nevēlamajiem kaitēkļiem, kas tā iemīļojuši zaļo dabas kārtu pilsētas sirdī.

Arhitekti un viņu komanda, kas strādāja pie šī projekta, cer, ka turpmāk šādas mājas nebūs retums un daudz vairāk pilsētās būs novērojamas šāda tipa ēkas. Arī pati komanda nav atmetusi šo ideju un darbojas pie daudziem citiem līdzīga tipa projektiem – Šveicē, Nīderlandē un citviet pasaulē. Šis ir lielisks piemērs, kā pilsētā ieviest vismaz kādu daļu no dabas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!