Majestātiskās Bernes Alpu kalnu smailes un fantastiski skati un ledājiem ir tas, ko pilnīgi noteikti var sagaidīt, dodoties ceļā pa Jungfraujoch trošu dzelzceļu, kurš ved arī uz augstāko Eiropas staciju, kas atrodas Šveicē – tā burtiskā nozīmē ļauj noskatīties uz Eiropu no augšas, jo atrodas 3454 metrus virs jūras līmeņa.

Vilciens atiet no stacijas "Kliene Scheidegg", līdz kurai var doties arī pārgājienā pa Panorāmas taku . Tālāk jādodas septiņus kilometrus garā izbraucienā cauri tuneļiem pa trošu dzelzceļu, bet tālāk, lēni virzoties augšup, 1, 4 kilometrus Jungfrau kalnā. Tas kursē visu gadu un, izkāpjot kādā no divām pieturām tunelī, varēsiet apskatīt arī Eigera kalna ziemeļu nogāzi un ledājus tam visapkārt.

bei trivoo.net

Nonākot galastacijā, visapkārt paveras elpu aizraujošs skats. Tad jādodas tālāk, un pēc 45 minūšu ilga gājiena pa sniegotu ceļu nonāksiet virsotnē, 3,658 metru augstumā. Tā ir viena no augstākajām Šveices Alpu virsotnēm.

Noteikti vērts redzēt arī ledus skulptūras, kas apskatāmas ledāja iekšienē, doties ekskursijā uz "Sphinx" majestātisko skatu terasi, kā arī kādā paēst "Top of Europe" ledāja restorānā.
Lauterbrunnenas ielejā atrodas arī apmēram 72 kalnu ūdens kritumi, ko vērts redzēt, jo to skaistumu apdziedājis jau slavenais Gēte. Vienīgais Eiropā kalnu iekšienē esošais ūdenskritums – Trimmelbahs tūristiem pieejams, pateicoties klintīs izcirstiem tuneļiem un piekārtiem tiltiņiem.

Apskates objekti:

Ledus pils, Ledus ceļš, Sphinx skatu terase, pastaiga pa sniega laukiem, Alpu izpētes izstāde vasarā, kā arī brauciens ar polāro suņu pajūgu, sniegaprieku parks, Aletča šļūdonis

Kur paēst? 

Restorāns Crystal, kurā pasniedz tradicionālos Šveiciešu ēdienus, indiešu restorāns Bollywood, kā arī Aletsch pašapkalpošanās restorāns.

Interesanti: Augstākā dzelzceļa stacija Eiropā atrodas 3454 metrus virs jūras līmeņa, bet 23 kilometrus garais Aletča šļūdonis ir garākais Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!