Foto: Vida Press

Maroka ir vieta Āfrikā, kur vēsturiski saplūst ļoti daudzas kultūras un paražas. Tā atrodas pie Atlantijas okeāna un Vidusjūras, kurus atdala Gibraltāra šaurums, un Spānijas dienvidi skaidrā laikā ir pat itin labi saskatāmi. Aerofotogrāfe, producente un filmu autore Aja Okava no neparasta skatupunkta – debesīm – iemūžinājusi piekrastes pilsētas, kalnus un ieplakas gleznainās fotogrāfijās. Viņa šajā braucienā lidojusi virs Gibraltāra, iemūžinot arī Andalūziju Spānijas pusē, raksta "Vida Press".

Šī piekraste apdzīvota jau sen. Piemēram, Tetovana ir Marokas pilsēta, kas dibināta jau 13. gadsimta beigās. To par mājām sauc gandrīz pusmiljons cilvēku. Savukārt Tanžera, arī Tandža, ir pilsēta Marokas ziemeļos, ko noteikti esat redzējuši kādā no valsts tūrisma materiāliem. Tā dibināta jau 5. gadsimtā pirms mūsu ēras, un tajā pašlaik mīt aptuveni miljons iedzīvotāju.

Foto: Vida Press

Okavas fotogrāfijās redzami arī gleznainie Rifa kalni.

Foto: Vida Press

Ja plānojat braucienu uz Maroku, maršrutā vērts iekļaut arī Safīra pilsētu Šefšauenu (Chefchaouen), kas atrodas Rifa kalnos un slavena ar saviem zilajiem namiņiem. Par to, kādēļ šāda krāsa sienām izvēlēta, ir dažādi varianti. Piemēram, ka tā atbaida kukaiņus un mušas, vai, ka šādi mājas mazāk piekarst. Tomēr ticamākais variants ir, ka māju sienas īpatnējo krāsu ieguvušas, kad pilsētā 1930. gados apmetās ebreju bēgļi, kuri zilibaltos toņus uzskata par svētiem – tie simbolizē debesis un Dievu.Vairāk par pilsētiņu lasiet šeit.

Maroka ir vienīgā no Āfrikas valstīm, kas nav Āfrikas Savienībā, taču tā ir Arābu līgas dalībniece. Tajā otra oficiālā valoda ir franču. Tā ir iecienīta kā atpūtas, sērfošanas un kultūras baudīšanas galamērķis.

Latvijas pilsoņi Marokā bez vīzas var uzturēties līdz trim mēnešiem sešu mēnešu laikā, teikts Ārlietu ministrijas mājaslapā.

Lūk, neliels ieskats Ajas Okavas fotogrāfijās no Marokas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!