Foto: Shutterstock
Klintis, krāšņas un mierpilnas pilsētiņas un tirkīzzils ūdens. Amalfi piekraste nešaubīgi ir fantastisks ceļojuma galamērķis. Bet ko tur apskatīt? Lūk, iemesli, kādēļ ir vērts doties uz šo pusi!

Brauciens pa ainaviskajiem ceļiem

Ja sanācis paviesoties iecienītajā Itālijas galamērķī, proti, Amalfi piekrastē, noteikti jāizbauda viss. Arī tie mirkļi, kas tiek pavadīti, pārvietojoties no punkta A līdz punktam B. Īpaši skaists būs brauciens tieši gar pašu piekrasti. Ceļš, kas savieno Sorrento un Amalfi, ļaujot paviesoties Positano un Salerno, ir brīnumainiem skatiem bagāts. No tā var lūkoties uz plašo Tirēnu jūru un apbrīnot klinšaino piekrasti, iesaka "Pandotrip".

Foto: Shutterstock

Klinšu ieskauta pludmale

Furore ir viens no skaistākajiem ciematiņiem šajā apkārtnē. Uz šo vietu tūristus vilina ne vien vecās zvejnieku mājiņas, bet arī iespaidīgās klintis. Tirkīzzilā ūdens apskalota un vareno klinšu nosargāta, tur atrodas arī kāda interesanta un kārdinoša pludmale, kas siltajā sezonā pulcē atpūtniekus no visas pasaules.

Foto: Shutterstock

Gardas jūras veltes

Viesojoties Cetara pilsētiņā, kas dibināta 9. gadsimtā, noteikti jādodas uz kādu restorānu. Pilsēta ir slavena ar saviem gardajiem jūras velšu ēdieniem, kuru izejvielas svaigi iegūtas no vietējiem zvejniekiem. Savienojumā ar pastkartes cienīgajiem skatiem, kas gan var būt vēl labāks?

Foto: Shutterstock

Filmu cienīgi skati

Lūk, vieta, kas nereti tiek izvēlēta par filmēšanas laukumu daudzām filmām. Atrani! Ielejas, citronkoki, simpātiskās kāpnītes un citi pilsētas elementi nudien liek acīm iemirdzēties. Šī būs lieliska vieta, kur baudīt mierpilnu skaistumu un aizmirst pilsētas kņadu.

Foto: Shutterstock

Liela vēstures bagāža

Sajust senatnīgu auru un novērtēt vēsturisko bagāžu pavisam noteikti var pilsētiņā ar nosaukumu Salerno. Tā atrodas Amalfi piekrastes sākumā (vai beigās – atkarībā no kuras puses raugās). Salerno atrodas neskaitāmi daudz senatnīgu celtņu, kuras novērtēs arhitektūras cienītāji. Noteikti jāizceļ arī pils kalna galā (Arechi Castle), no kuras iespējams raudzīties uz plašo līci.

Foto: Shutterstock

Piekrastes "dārgakmens" – Amalfi

Piekrastes kulminācijas punkts noteikti ir pati Amalfi pilsēta, kas piedāvā visplašākās iespējas tūristiem. Pilsētas pirmsākumi meklējami 6. gadsimtā, un iekāpt gluži kā laika mašīnā iespējams pilsētas vēsturiskajā centrā. Tomēr brīnumaini skati šajā vietā ir ik uz soļa. Kamēr esi šajā pusē, noteikti pamēģini kādu no vietējo piedāvātajiem un tradicionālajiem labumiem, kura pamatprodukts ir citrons.

Foto: Pixabay

Elegantā pilsēta Positano

Positano arī ir viena no pilsētām, kura kalpo par labu iemeslu, lai dotos uz šo pusi. Tas ir iecienīts tūristu galamērķis un vilina pat lielākās slavenības. Krāsainas mājiņas, kas glīti sarindojušās klinšainajos krastos, izsmalcināti restorāni, kas lutina ceļotājus ar gardiem ēdieniem, greznas viesnīcas un fantastiskas pludmales ir šīs vietas jājamzirdziņi.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!