Foto: Shutterstock
"La Mano del Desierto" jeb roka, kas meklējama tuksnesī, nudien ir ievērības vērta. Čīles Atakamas tuksneša ieskauta, tā pamanās ar savu iespaidīgo izmēru pārsteigt ikvienu.

Kā skaidrots "World Atlas", skulptūra ar nosaukumu "La Mano del Desierto" atrodas teju tuksneša vidū, un tuvākā pilsēta ir 75 kilometru attālumā. Tā ir visai varenā izmērā, stiepjoties 11 metru augstumā un liekot cilvēkam uz skulptūras iespaidīgajiem apjomiem raudzīties no lejas.

Lielās rokas atveidu atklāja 1992. gada pavasarī, un to veidojis kāds Čīles tēlnieks. Skulptūras pamatdoma bijusi atainot to, cik patiesība cilvēki ir bezpalīdzīgi un neaizsargāti.Šo vietu iecienījuši mākslas mīļi, fotogrāfi, kā arī piedzīvojumi meklētāji. Un kā nu ne – skulptūra ir īpaša, jo daudzviet tādas redzēt nenāksies. Līdzīga tipa skulptūra izvietota vien Urugvajā un tai dots nosaukums "Man Emerging to Life".

Lai arī Atakamas tuksneša roka nav viegli bojājama, vandāļi šad un tad paspēj apskādēt tās ārējo izskatu. Tiesa, tad skulptūra vidū tiek nopucēta un atkal var pilnībā priecēt tūristus.

Plašāk par Atakamas un citiem tuksnešiem lasi te.

View this post on Instagram

A post shared by Voyage Privé France (@voyageprive_fr) on Nov 3, 2018 at 8:00am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!