Foto: Kadrs no video
Ikvienam, kas skatījies filmu "Montijs Paitons un Svētais Grāls" (1975) un ir apņēmīgs tās fans, viesojoties Skotijā, noteikti jāsteidz uzmeklēt kādreizējās raktuves jeb "Tomnadashan Mine".
Un kā nu ne – tur uzņemts kāds filmas fragments, kur karalis Arturs un viņa brašie bruņinieki sastopas ar mīļo, bet tajā pašā draudzīgo trusi, kas aizsargā alu. Vai atceries šo fragmentu?

Tomēr vērts piebilst, ka šī vieta ir ievērības vērta un apskates cienīga arī tiem, kas nav fanātiski aizrāvušies ar konkrēto filmu. Kā minēts "Atlas Obscura", tās nudien ir bijušas kādreizējās raktuves, kas izbūvētas 19. gadsimtā. Diemžēl tur nav izdevies iegūt kāroto varu, zeltu un citus labumus, tāpēc raktuves ātri vien pamestas.

Kādreizējās raktuves diezgan labi paslēpušās no apkārtējo acīm un atrast tās ir visai grūti. Godīgi sakot, tas ir tik sarežģīti, ka filmas 25 jubilejā, kad aktieri centās to atrast bez kartēm un citas palīdzības, viņiem tas neizdevās.

Alas izskatās diezgan iespaidīgi un sevišķi pie sirds ies tiem, kam patīk papētīt noslēpumainus pazemes tuneļus. Lai arī nekur sevišķi tālu aiziet nav iespējams, pastaigājot pa šo pazemes valstību iespējams nokļūt vairākās alās.

Ko vēl apskatīt Skotijā, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!