Bezgalības baseins atrodas Singapūrā, "Marina Bay Sands" viesnīcas 57. stāvā, radot iespaidu, it kā tā viesi peldētos tieši debesīs virs dinamiskās un dzīvīgās pilsētas. Šo vietu bieži min kā objektu, ko dzīves laikā jāredz ikvienam kaislīgam ceļotājam.

Infinity pool jeb Bezgalības baseins ir 340 metrus garš un atrodas uz milzīgas viesnīcas (2560 numuriņi) jumta. To uzskata par vienu no lielākajiem un iespaidīgākajiem baseiniem pasaulē, raksta Placestoseeinyourlifetime.com. Baseinu atklāja 2010. gadā, un kopš tā laika ik dienu to apmeklē simtiem viesnīcas viesu. Baseina malās aug palmas, izvietoti atpūtas krēsli un bārs, bet galvenais, protams, ir satriecošais skats.

Baseina konstrukcija ir neparasta – tas aptver trīs ēkas, radot optisku ilūziju, it kā ūdens plūstu pāri malai, bet patiesībā tas tiek pumpēts atkal atpakaļ, 55 stāvus augšup.

Interesanti, ka baseina platforma ir garāka nekā Eifeļa tornis, ja tas tiktu apgāzts, tādēļ apzīmējums "bezgalības" noder arī tā izmēru, ne tikai skaistā skata apzīmēšanai. Tāpat mērogu piešķir fakts, ka šī ūdens tilpne ir vairāk nekā trīs reizes garāka nekā standarta olimpiskais baseins.

Bezgalības baseinam ir divas ūdens cirkulācijas sistēmas – viena darbojas tāpat, kā jebkura baseina apsildes un filtrācijas sistēma, otra atgriež galvenajā baseinā ūdeni, kas dekoratīvi plūst pār tā malām.

Baseins atvērts ik dienu no pulksten 6 līdz 23. Vairāk informācijas šeit.

Viesnīca ir daļa no grandiozā Skypark kompleksa, kas ir visas Singapūras lepnums un ko ik dienas apmeklē tūkstošiem cilvēku.

Vairāk par Singapūras neparastajiem debesskrāpjiem un apskates objektiem lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!