Neticami skaistā Sočas upe vijas caur Slovēniju un Itāliju, sākoties dziļā un gleznainā Slovēnijas Alpu ielejā. Spilgtā tirkīza krāsas upe ir 138 kilometrus gara, no kuriem 96 kilometri plūst caur Slovēnijas rietumiem un 42 – caur Itālijas ziemeļaustrumiem.

Upes vidējais platums ir 20 metri, un tās dziļums svārstās no viena līdz pusotram metram. Soča ir viena no retajām upēm, kas saglabā savu unikālo krāsu visas tās garumā.

Kalnu upe atrodas vienā no visskaistākajām Eiropas ielejām – Trentā. Upe vij savu ceļu caur Slovēnijas Alpu ziemeļrietumu daļu un nolaižas lejup gar kalnu pļavām, stāvām aizām un augstiem kalniem, savienojoties ar Adrijas jūru netālu no Itālijas pilsētas Montfalkones (Monfalcone).

Daudzo akmeņu un stāvo nogāžu dēļ Sočas upi iecienījuši tūristi, kas dod priekšroku ekstrēmai un neparastai atpūtai, kā arī vēlas iegūt adrenalīnu. Sočas upe un tās krasti piedāvā daudz aktīvās atpūtas iespējas – smaiļošanu, raftingu, braucienu ar kanoe laivām, kāpšanu klintīs, pārgājienus, kalnu riteņbraukšanu, lidošanu ar paraplāniem u.c.

Skaistā upe ir pazīstama ne tikai ar savu dabas skaistumu, bet arī ar akmens dzelzceļa tiltu, kas savieno abu valstu krastus – Slovēniju un Itāliju. Tilts ir 220 metrus garš un tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem dzelzceļa tiltiem, kas gatavoti no akmens konstrukcijām.

Katru gadu tūristi gan no visas Eiropas, gan pasaules dodas pie upes krastiem, lai sajustu brīnišķīgo mieru un harmoniju, kā arī aplūkotu joprojām neskarto dabu. Tāpat šī upe ir ļoti iecienīta vieta mākslinieku vidū – te ir tapuši dažādi mākslas darbi, iedvesmojoties no kalnu virsotnēm un smailēm, upes tirkīzzilās krāsas, kā arī citām dabas dekorācijām.

Raksta tapšanā izmantota informācija no portāla udivitelno.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!