Foto: Kadrs no video

Daudzus ceļotājus vilina neparasta un pārsteidzoša dabas ainava, tāpēc svešu zemju iepazīšanas laikā tiek atvēlēts arī laiks kādam pārgājienam. Ziemeļīrijas pašos dienvidos atrodas Kilkā (Cuilcagh) kalns, kura apkārtējo ainavu var izbaudīt, dodoties pārgājienā pa izveidotu pastaigu taku.

Pastaigu ceļa nosaukums ir "Cuilcagh Legnabrocky", kas ved cauri pārsteidzošajai Ziemeļīrijas dabas ainavai. Kopējais takas garums ir 7,4 kilometri, un parasti cilvēkiem tās izstaigāšanai nepieciešamas vairākas stundas (nereti pat piecas vai sešas) – atkarībā no iešanas ātruma, raksta "Marble Arch Caves Geopark".

Taka ved augšup kalnā, tāpēc šo maršrutu mērot iesaka tikai pieredzējušiem kāpējiem un pārgājienos gājējiem. Tā ir speciāli izveidota koka konstrukcijas laipa, un sastāv no vairākām daļām – gan taisniem gabaliem, gan arī augšup vedošām kāpnēm.

A post shared by Hung Chan (@hungchan2013) on Oct 10, 2017 at 2:19am PDT

Pastaigu ceļš ļauj iepazīties tuvāk ar Ziemeļīrijas dabas ainavu, atstājot pilsētu apmeklējumu citai dienai. Taka ir viegli sasniedzama ar automašīnu – interesentiem tās sākumā ir izveidota speciāla stāvvieta, kur atstāt automašīnu, bet pēc tam jādodas ceļa meklējumos. Lai nokļūtu līdz koka kāpnēm, jāmēro vairāku kilometru līkumots ceļš pa laipai līdzīgu veidojumu.

  • Norvēģijas kalnu ielenkumā arī atrodas koka kāpnes, taču tās sastāv no 4444 pakāpieniem - sasniedzot virsotni, skats ir patiesi iespaidīgs. Plašāk lasi šeit.

Pie publicētā video cilvēki, kuri šo taku ir izstaigājuši, dalās pieredzē, ka sākuma posms ir visnotaļ sarežģīts, tāpēc der kārtīgi nodrošināties ar neslīdošiem apaviem (kā zināms – šajos platuma grādos lietus ir salīdzinoši biežs viesis). Tāpat tiek minēts, ka skats no augšas ir ļoti iespaidīgs, taču tur trūkst speciāli ierīkotas vietas, kurā baudīt dabas skaistumu, kā arī neesot norobežojumu. Pretēja viedokļa īpašnieki uzskata, ka tas primāri nav cilvēku veidots parks, tāpēc šāda labiekārtošana bojātu neskarto ainavu.

Šī maršruta skaistums slēpjas dabas ainavā, kuru iespējams vērot gan abās takas pusēs, gan arī virsotnē – plaši lauki, neparastas ūdenstilpes, veidojumu no akmeņiem u.c. "Trip Advisor" cilvēki min, ka pirms došanās ceļā vērts pārbaudīt laika apstākļus. Lai gan migla un lietus šajā pasaules daļā ir bieži sastopami, vēlams izvēlēties dienu, kad to iespējamība ir vismazākā. Līdzi noteikti jāņem karte, ūdensnecaurlaidīgi zābaki un mētelis, pirmās neatliekamās palīdzības komplekts, arī ēdiens un ūdens pietiekamā daudzumā, jo ceļš turp un atpakaļ ir salīdzinoši ilgs.

A post shared by Marion Viguier (@marionvgr) on Aug 11, 2017 at 2:53am PDT

Ar dažādiem interesantiem faktiem par Ziemeļīriju iepazīsties šajā rakstā.

Ja arī tu kādreiz plāno doties uz Ziemeļīriju, izlasi šo latviešu ceļotāju pieredzes stāstu par piedzīvojumiem un apskatāmām vietām šajā pasaules daļā. Viņi raksta, ka, tuvojoties Ziemeļīrijai, parādījās dažādu zaļo toņu pļavas, ko vienu no otras atdalīja dzeltenu, ziedošu krūmu strēles, kupli, tumši mākoņi virs galvas un brīžiem negribīga saule, kas spiedās starp mākoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!