Foto: Shutterstock
Ziemeļgauja ir viens no skaistākajiem un ainaviski savdabīgākajiem apvidiem Latvijā – te saglabājušās parkveida pļavas, kurās aug simtiem gadu veci koki un kuras aizved tevi tūkstošiem gadu senā pagātnē, te sastopamas iekšzemes kāpas, kā arī Gauja, neprātīgi līkumojot, atsegusi stāvkrastus un atstājusi aiz sevis daudzas vecupes.

To visu pieredzēt būs iespējams Latvijas Dabas fonda ainavu tūrē 18. augustā aizsargājamo ainavu apvidū "Ziemeļgauja". Ainavas un tajā mītošās bioloģiskās daudzveidības stāstu izstāstīs biologs, LDF projekta "GrassLIFE" demonstrējumu vadītājs Viesturs Lārmanis un ainavu pētniece Anita Zariņa. Pārgājiena laikā Gaujas ielejā ar ainavu saspēlēsies koklētāja Birutas Ozoliņa un Ernests Medenis.

Tikšanās vieta tūrei būs pie zemnieku saimniecības "Krastiņi", Valkas novadā no pulksten 11.30, kad pārgājiena dalībnieki tiks cienāti ar kafiju. Ainavu tūres sākums pulksten 12. Dalība ainavu tūrē – bez maksas, turklāt visi gājēji tiks cienāti ar siltu zupu. Plānotais pārgājiena ilgums – piecas stundas, kuru laikā tiks mēroti aptuveni septiņi kilometri.

Dalībnieku skaits ierobežots, tāpēc organizatori lūdz pieteikties laikus, aizpildot šo formu.

Pasākuma norisi finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!