Foto: Biedrības "Latviešu karavīrs" arhīvs
11. un 12. augustā nu jau piecpadsmito gadu Tērvete aicina uz Zemgaļu svētkiem, kas ir guvuši lielu atzinību Latvijas iedzīvotāju un kaimiņvalstu vēstures interesentu, kā arī tūristu vidū.

Svētki norisināsies 12. gadsimta Tērvetes koka pils pagalmā un līdzās esošajā estrādē. Šī gada svētku tēma – Nameja gredzens.

Tērvetes pils pagalmā – Seno laiku apmetnē – grupēsies pašmāju un viesu senlaicīgas teltis cīnītajiem un amatniekiem. Te tiks demonstrēts 9.–13. gadsimta dzīvesveids, rādot amatu prasmes, iepazīstinot ar seno apģērbu, rotu izgatavošanas un nēsāšanas tradīcijām, kā arī muzicēs kopas no Latvijas un Baltkrievijas.

Sestdien norisināsies Baltu maztautu un Livonijas bruņinieku turnīrs, loka šaušanas turnīrs, bet svētdien – bruņinieku cīņu paraugdemonstrējumi un uzbrukums Tērvetes koka pilij.

Apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt šaušanu ar loku un piedalīties konkursā "Zemgaļi senatnē", bet bērniem būs īpašas nodarbes un Trušu pilsētiņas dzīvnieku apskate.

Gan estrādē, gan pils pagalmā no pulksten 11 norisināsies svētku tirgus, bet pulksten 13 svētki iesāksies ar dalībnieku gājienu no Tērvetes pils, kam sekos koncerts.

Vairāk informācijas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!