Foto: AS „Latvijas valsts meži” arhīvs
Gaidot vasaras Saulgriežus un tuvojoties maģiskajai gada īsākajai naktij, Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē 17. jūnijā norisināsies ielīgošanas pasākums – Zāļu diena mežā.

Pasaku un Rūķu mežā no pulksten 11 līdz 17 varēs uzzināt par neparasto un noslēpumaino, kas saistīts ar meža augiem. Rūķu sētā gatavosimies gada garākās dienas un īsākās nakts burvībai – rūķi dalīsies ar zāļu zinībām, stāstīs par noslēpumainajām meža zālēm – papardi, grīsli, dažādām mētrām un citiem meža augiem, rādīs dabas rotu izgatavošanas paņēmienus. Rūķu sētā būs īpašs viesis – Mētru rūķis.

Foto: Publicitātes foto

Pasaku mežā pie Sila raganiņas uzzināsiet maģiskās nakts zāļu noslēpumus. Savukārt pie koka skulptūras Ķēkšas, būs iespēja pašam uzpīt savu zāļu vainagu, iesienot tajā labas veselības, veiksmes un laimes vēlējumus.

Šīs dienas lielais notikums – Rūdolfa Blaumaņa izrāde "Trīnes grēki" Tērvetes novada Kultūras nama amatierteātra "Trīne" izpildījumā, režisore Dzintra Zimaiša. Izrāde apmeklētājus priecēs no pulksten 15.

Ieeja pasākumā "Zāļu diena mežā" ar dabas parka Tērvetē biļetēm.

Foto: Publicitātes foto

No 16. jūnija līdz 18. jūnijam – Zilo morfīdu festivāls Tērvetes tauriņu tropu mājā. Tērvetes tauriņos ar koši zilu spārnu vēzieniem lidos simts krāšņo lidoņu. Spārnu platums zilajiem brīnumiem sasniedz pat 15 centimetrus. Interesanti ir tas, ka Zilie morfīdi pārlidojumus veic baros.

Par Tropu mājas apmeklējumu jānorēķinās atsevišķi no ieejas maksas Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē. Vairāk informācijas pa tālruni 26622444 vai 29353571 vai "Facebook" lapā.

Aizrautīgajiem, azartiskajiem un sportiskajiem piedzīvojumu pastaigu 4 līdz 10 m virs zemes virsmas, starp dižajām Tērvetes priedēm, piedāvā Laimīgās zemes gaisa takas. Piedzīvojumu gaisā garantē Šveicē ražotā drošības sistēma, kas nodrošina drošu piedzīvojumu, atrodoties sasaistē ar sistēmu visu trašu posmos. Par "Laimīgās zemes Gaisa taku" apmeklējumu jānorēķinās atsevišķi no ieejas maksas Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē! Vairāk informācijas pa tālruni – 29944079 vai "Facebook" lapā.

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē aicina ieskandināt vasaras Saulgriežus dižo priežu mežā, tomēr jāņem vērā, ka spēcīga lietus laikā pasākuma programma var mainīties.

Vairāk informācijas pa tālruni 28309394 vai e-pastā: tervete@lvm.lv, kā arī www.mammadaba.lv,"Facebook" Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!