Foto: Publicitātes foto

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" no septembra beigām jau piedāvā izdevīgus nosacījumus lidojumiem uz Krievijas un Ukrainas galvaspilsētām un norāda, ka ir ērti izmantot Rīgu kā tranzītpunktu lidojumiem no Maskavas uz Kijevu, īpaši pēc tam, kad Ukraina, atbildot uz identisku Maskavas lēmumu, no 25.oktobra slēgs savu gaisa telpu Krievijas aviolīnijām.

Kā skaidro "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags, šajā situācijā varot vilkt paralēles ar situāciju Gruzijas un Krievijas konflikta laikā, kad tika noteikti līdzīgi aizliegumi. Arī tad daudzi pasažieri izvēlējās lidot caur Rīgu. Kopš septembra beigām "airBaltic" sākusi paplašināt lidojumus starp Krieviju un Ukrainu caur Rīgu.

Jau līdz šim abu valstu iedzīvotāji izmantojuši Rīgu kā tranzītlidostu ceļojumiem gan uz Ziemeļeiropu, gan citiem reģioniem. "Rīga ir tradicionāla pārsēšanās vieta gan Krievijas, gan Ukrainas ceļotājiem," secina lidsabiedrības pārstāvis.

Patlaban "airBaltic" jau piedāvājot Krievijas un Ukrainas iedzīvotājiem atvieglotus lidojumus caur Rīgu par 99 eiro. Vanags uzsvēra, ka pēc 25.oktobra lidsabiedrība var palielināt lidojumus caur Rīgu no Krievijas uz Ukrainu un atpakaļ un tas tikšot darīts, ja būs nepieciešams. Tad gan esot vēl jāsaņem attiecīgu iestāžu atļaujas. Patlaban tiekot gatavota dokumentācija.

Kā būtisku faktoru Vanags minēja faktu, ka gan Krievijas, gan Ukrainas ceļotājiem, lidojot caur Rīgu, vīzas nav nepieciešamas, ja tie uzturas ārpus Šengenas zonas.

Vienlaikus Vanags atzina, ka lidsabiedrībai vislabvēlīgākā situācija ir tad, kad nav sankciju, valstīs ir stabila ekonomiskā situācija un cilvēkiem ir nauda ceļot.

Uz Maskavas Šeremetjevas lidostu "aiBaltic" lido piecreiz dienā, bet uz Vnukovas lidostu - divreiz dienā, savukārt uz Kijevu "airBaltic" lido trīsreiz dienā.

Kā ziņots, atbildot uz identisku Maskavas lēmumu, Ukraina no 25.oktobra slēgs savu gaisa telpu Krievijas aviolīnijām, pirmdien paziņojusi Kijeva.

Ukrainas aizliegums attieksies uz divām aviokompānijām - "UTair" un "Saratov Airlines", jo lielākām Krievijas aviokompānijām jau ir aizliegts lidot Ukrainā.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko 16.septembrī aizliedza lidot uz Ukrainu Krievijas aviokompānijai "Aeroflot" un trim citām kompānijām, kas piedāvāja regulārus lidojumus uz Ukrainu.

Ukrainas Aviācijas administrācijas preses pārstāve sacīja, ka Krievijas aviokompāniju lidmašīnām turpmāk būs aizliegts nolaisties Ukrainas teritorijā, bet būs atļauts šķērsot Ukrainas gaisa telpu.
Krievijas-Ukrainas robežu turpmāk būs iespējams šķērsot tikai ar autotransportu vai vilcienu, vai lidojot caur Baltijas valstīm vai kādu citu valsti, kam ir salīdzinoši ērta gaisa satiksme ar Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!