Foto: Shutterstock

Kamēr pilsētu un novadu svētki rit pilnā sparā, tikmēr citviet norisinās citi ne mazāk interesanti un aizraujoši pasākumi. Piemēram, Madonā tiek rīkoti gadskārtējie Latvijas mūzikas svētki, Dundagā svētki gardēžiem – Sklandraušu festivāls, bet Ventspils pludmalē tiks celtas smilšu pilis un skulptūras.

Ja tomēr pēc divām lustīgām festivālu nedēļām prāts nenesas doties uz publiskiem pasākumiem, iesakām kopā ar draugiem vai ģimeni doties mierīgā izbraucienā pa skaisto Latviju, un, iespējams, pat apskatīt to no augšas, apmeklējot kādu no daudzajiem skatu torņiem.

Sklandraušu smarža Dundagas ielās

Foto: LETA

Kurzemes gardums sklandrausis šogad izpelnījies Dundagas novada tradicionālā kultūras zīmola godu, un 25. jūlijā Dundagā norisināsies Sklandraušu festivāls.

Svētku dienā no pulksten 12 līdz pulksten 15.30 laukumā pie pils skanēs mūzika un būs dziesmas, uzstāsies improvizācijas teātris, notiks mājražotāju tirdziņš, būs spēles un atrakcijas bērniem.

No pulksten 14 līdz pulksten 16 visiem tiem, kuri laicīgi pieteikušies, būs lieliska iespēja apgūt sklandraušu cepšanas māku novada čaklo cepēju pavadībā.

Tiks rīkota arī senlietu izsole. Tā sāksies pulksten 15.30. savukārt pulksten 18.30 visi aicināti pulcēties pie parka estrādes, lai kopā veidotu Lielo sklandrausi. Būs arī svētku koncerts pulksten 20 estrādē un balle pulksten 22 ar grupu "Galaktika".

Novada svētki „Annas Dagdā”

Foto: Publicitātes foto

Sabilē svinēs vīna svētkus

Foto: Publicitātes foto

Smilšu pilis un skulptūras Ventspils pludmalē

Foto: Publicitātes foto

Uz Salas novadu pēc lielākā loma - Daugavas svētki

Foto: Publicitātes foto

Sportiskas aktivitātes Saldus ezera svētkos

Foto: Delfi Foto

Latviešu mūzikas svētki

Foto: F64

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!