Foto: Shutterstock

Lai ceļojums būtu izdevies, liela nozīme ir kompānijai, kādā atpūtas dienas tiek pavadītas. Taču reizēm vērts apsvērt došanos ceļā vienatnē, atstājot draugus, radus un paziņas mājās, jo šādu "ceļošanas vienatnē" pieredzi ir vērts izbaudīt katram. Šajā rakstā atklāsim sešus iemeslus, kāpēc kaut reizi būtu jāizplāno ceļojums tikai savā kompānijā.

Der atcerēties, ka jaunu vietu iepazīšana vienatnē nenozīmē tikai došanos ārpus valsts robežām – šādu braucienu vari izplānot jau nākamajās brīvdienās, iepazīstoties tuvāk ar Latvijas dabas bagātībām!

Atvieglosies ceļojuma plānošana. Katram cilvēkam ir kādas valstis un pilsētas, kuras dzīves laikā vēlētos apmeklēt, taču nereti grūtības rodas tieši pareizās kompānijas atrašanā. Ja izvēlēsies ceļot vienatnē, vairs nebūs jāuztraucas par citu viedokļiem – varēsi doties tur, kurp acis rāda! No pleciem novelsies uztraukums par iespējamu nomaldīšanos vai aizkavēšanos pie kāda objekta.

Foto: Shutterstock

Iepazīsi sevi labāk. Ikdienā mēs tik ļoti uztraucamies par padarāmajiem darbiem, ka "sevis iepazīšanu" atstājam otrajā plānā. Šādi ceļojumi ļauj pārvarēt savus kompleksus, piemēram, bailes no komunikācijas ar svešiniekiem, kā arī atklāt jaunas intereses nākotnei.

Izveidosies jauni kontakti. Šis iemesls savā ziņā sasaucas ar iepriekš minēto – ja dodies ceļojumā draugu vai ģimenes locekļu kompānijā, tev nav vajadzības izkāpt no savas komforta zonas un iepazīties ar jauniem cilvēkiem. "Fodors" raksta, ka, ceļojot vienatnē, kādā brīdī cilvēks sāk justies vientuļš, tāpēc vēlme ar kādu kopā vakaros malkot atspirdzinošu dzērienu kafejnīcā, ir pilnībā saprotama. Atceries, daudzi nav tik drosmīgi, lai ceļotu vieni paši, kas tevi automātiski veido par aizraujošu sarunu biedru.

Unikāla pieredze. Kad dodies ceļojumā divatā vai grupā, visi gūtie iespaidi tiek dalīti vairākās daļās. Ceļojot vienatnē, tu gūsti unikālu pieredzi, kuru vari pārstāstīt citiem, bet viņi to, iespējams, līdz galam nekad nesapratīs. Galvenais ir izvirzīt konkrētu ceļojuma mērķi – ja dodies uz kādu vietu nevis tāpēc, lai kopīgi labi pavadītu laiku, bet iepazītu vietējo kultūru un apskatītu interesantas vietas, ceļojums vienatnē ir vēl labāks variants.

Kļūsi pārliecinošāks ceļotājs. Cilvēki, kas ceļo vienatnē, apkārtējo vidi un ļaudis pēta daudz uzmanīgāk, kas palīdz atklāt daudziem nepamanāmas ļaužu uzvedības un objektu nianses. Ja ceļā dodies viens, tev vienlaicīgi ir gan lielāka, gan mazāka atbildība – nav jāuztraucas par vēl kādu kompanjonu un viņa garastāvokļa svārstībām, taču, no otras puses, jebkurā situācijā vari paļauties tikai uz sevi.

Radīsi atbildi uz svarīgu jautājumu. Ja tev kaut reizi dzīvē ir ienākusi prātā doma, ka varētu doties ceļojumā vienatnē, bet ideja pagaisusi, jo uz jautājumu "Ko es vispār viens/-a svešā vietā darīšu?" atbildes nav, tas nozīmē, ka tev patiesi laiks krāmēt mantiņas. Tev noteikti nebūs garlaicīgi, ja neieslēgsies sevī un ļausies piedzīvojumiem - nebūs pārsteigums, ja neierobežotas brīvības sajūtu pēc tam gribēsi izbaudīt vēl un vēl!

Šajā rakstā latviešu ceļotāja dalās atziņās, kādas guvusi pēc ceļošanas vienatnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!