Kā pilnībā atklāt un ieraudzīt meža burvību? Oriģināls risinājums tam pašlaik top Dānijā, kur arhitektu birojs "Effekt" publiskojis vizualizācijas un projektu takai, kas vīsies cauri koku lapotnēm un tālāk pāries ekstravaganti iespaidīgā spirālveida tornī.

Jaunais apskates objekts atradīsies nepilnas stundas brauciena attālumā no valsts galvaspilsētas Kopenhāgenas. Apmeklētājiem to plānots atklāt 2018. gada vasarā, raksta "Lonely Planet".

Jaunais objekts jau ieguvis nosaukumu "Treetop Experience" jeb Galotņu pieredze. Tas atradīsies aizsargājamajos Giselfeldes klostera mežos (Gisselfeld Klosters Skove) Haselvā. Meža teritorija ir privāta, bet diennakts gaišajā laikā tā pieejama apmeklētājiem. Šeit atrodami patiešām brīnišķīgi dabas objekti – klintis, strauti un purvaines. Turklāt, netipiski Dānijai, šis reģions var lepoties arī ar paugurainu reljefu.

Jaunais pastaigu ceļš un tornis, ļaus šiem dabas objektiem piekļūt vēl tuvāk un iepazīt apkārtni no cita skatu punkta. Ceļš sāksies pie "Adventure Farmhouse" nometnes mežmalā, un no turienes pa "Effekt" arhitektu projektēto gaisa taku praktiski bez šķēršļiem un starpniekiem varēs iepazīt dabu un cilvēki paši varēs sajust un apskatīt meža vecākās vēsturiskās daļas, kā arī pa ceļam ieraudzīt ūdenstilpnes un citus objektus.

Pastaigu ceļš būs 600 metrus garš, bet tajā būs daudz pieturpunktu, skatu laukumu un informācijas, kas ļaus iepazīt apkārtni, raksta arhitektūras portāls "Dezeen". Takas kulminācija būs 45 metrus augsts, spirālveida skatu tornis. No tā apkārtni varēs vērot bez šķēršļiem un uz visām debespusēm.

Celtniecībā izmantotie materiāli būs no tā paša meža, liekot "Galotņu pieredzei" perfekti iekļauties apkārtnē, raksta "Lonely Planet".

Jau pašlaik šeit iespējamas pastaigas, ko piedāvā Piedzīvojumu nometnē (Camp Adventure), kur var doties dabas tūrēs, lai iepazītu apkārtni, ieskaitot kāpšanu kokos un laišanos pa trosi cauri mežam. Tornis un taka pilnībā tiks pabeigti nākamgad.

Esam jau rakstījuši par līdzīgiem objektiem arī Lietuvā, kur pirms pāris gadiem atklāta pastaigu taka virs galotnēm (vairāk šeit), Vācijā, kur jau vairākus gadus apmeklētājus piesaista spirālveida tornis, kas atgādina čiekuru vairāk šeit), un arī Čehijā, kur kalnos izbūvēts iespaidīgs tornis (vairāk šeit).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!